Dotan

Dotan

support: Celine Cairo

Dotan

support: Celine Cairo

  • Donderdag 6 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 6 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Wegens een uitgestelde release van het album is het concert verplaatst van 15 december naar 6 maart 2014.

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

http://youtube.com/watch?v=hqrmAZEhV9g" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/hqrmAZEhV9g/maxresdefault.jpg">

Dotan komt uit Amsterdam, maar in zijn liedjes klinken echo’s van Snow Patrol, Coldplay en John Mayer. In 2009 stuurde hij Martin Terefe en Sacha Skarbek – producers van albums van Adele, Coldplay en James Morrison – een demo en kreeg prompt een uitnodiging om langs te komen. Giel Beelen noemde hem al de belofte van 2011 en zijn debuutalbum ‘Dream Parade’ was een groot succes met als uitschieter de single ‘This Town’, die zelfs werd uitgeroepen tot 3FM Megahit. ‘Dream Parade’ bestond uit elf aangename popliedjes die gemaakt lijken te zijn om op de radio gedraaid te worden, maar ook live uitstekend tot hun recht komen. De 26 jarige singer-songwriter uit Amsterdam heeft inmiddels zijn tweede studioalbum ‘7 Layers’ uitgebracht. Voor dit album werkte hij onder andere samen met Thomas Dybdahl en Chris Bond (Ben Howard) en de albumpresentatie in de grote zaal van de Paradiso verkocht ruim zes maanden vooraf uit. Gelukkig reist Dotan ook af naar Groningen!

Onlangs stond er een recensie over het album ‘7 Layers’ van Dotan in OOR.

En in de Volkskrant stond een interview met Dotan (Door: Rob Gollin)
Lees hier het volledige interview

Support: Celine Cairo

Celine Cairo is al sinds haar tienerjaren bezig met muziek. Op 16-jarige leeftijd heeft ze al een flink aantal liedjes geschreven en met haar eerst EP weet ze de aandacht te trekken van Radio 538-DJ Edwin Evers. Eind 2013 lanceert ze haar tweede EP ‘Follow’, geproduceerd door Fin Greenall (Fink).De 3-track EP verhaalt over de liefde in al haar facetten. De EP werd opgenomen met haar eigen band en Ruben Hein op piano.

“Klein, rustig en prettig voortkabbelend zijn nummers als Hungry, 7 Layers, Hush, Swim To You en Home II, maar zéér prettig wordt het tijdens de hoogtepunten Let The River In, Fall, Home en Waves, waar combinaties van tempoversnellingen, prachtig (meerstemmig) gezang, fijn gitaarwerk, opbouwende drumpartijen en verschillende instrumenten het album naar een aanzienlijk niveau tillen. Dotan overtreft zijn debuut in ieder geval op vrijwel alle fronten.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie Platomania (Jelle Teitsma)

“De songstructuren en instrumentatie zijn niet eens radicaal anders dan op Dream Parade, maar de oneffenheden zijn niet nodeloos glad gestreken omdat dat prettiger in het gehoor ligt. Dotan klinkt daardoor soms zeer confronterend, zeker in ongepolijste akoestische liedjes als Ghost, Swim To You, Hush en Let The River In.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie Nu.nl (Pierre Oitmann)