Discordia

Discordia

Mevrouw Macbeth

Discordia

Mevrouw Macbeth

  • Dinsdag 6 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 6 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Discordia bewerkt Shakespeares klassieker tot een voorstelling over Vrouwen en Macht door Lady Macbeth’s standpunt centraal te stellen. Ook andere vrouwen komen aan het woord: Queen Elizabeth I, Simone de Beauvoir, Angela Merkel en een rits aan naamloze, ambitieuze vrouwen. Wat drijft hen? Hoe pakken zij de dingen aan?

Mevrouw Macbeth is de nieuwste in de jaarlijks terugkerende Weiblicher Akt van Discordia, voorstellingen gemaakt vanuit een vrouwelijk perspectief. Met deze reeks stelt Discordia de manier ter discussie waarop we door de eeuwen heen verhalen vertellen. Verhalen die aan ons overgeleverd zijn en onze identiteit bepalen. Enkel door andere verhalen te vertellen kan de cirkel gebroken worden. En dat is precies wat deel 7, Mevrouw Macbeth, opnieuw doet.

In de pers

★★★★ de Volkskrant
“Humor, inhoud en poëzie komen samen in wat altijd een ode is aan het theater, dit keer nog voorzien van een ontroerende coda in de vorm van het gedicht Theaterimpressies, van die heldin die hier nog niet eerder ter sprake kwam: Wislawa Szymborska.” 

★★★★ 8Weekly
“Het is buitengewoon knap hoe in de speelstijl van Discordia, met steeds terzijdes en uit de scène stappen, Kouwenhoven er in slaagt Macbeth volkomen geloofwaardig te maken”.

van, met en door: Annette Kouwehoven, Miranda Prein, Maureen Teeuwen en Jan Joris Lamers