DeDansDivisie

DeDansDivisie

Dans, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

DeDansDivisie

Dans, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

  • Vrijdag 10 februari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 10 februari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Wist je dat zo’n 30.000 mensen in Nederland leven met Parkinson of een vorm daarvan? En dat dansen een positief effect heeft op deze ziekte? Wetenschappelijk bewezen! Dans, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder is een choreografie van Marlien Seinstra, waarin professionele dansers samenwerken met mensen met Parkinson.

Sinds 2015 biedt Seinstra danslessen aan mensen met Parkinson. Vanuit deze lessen ontstond het initiatief om een voorstelling te maken. DeDansDivisie wil hiermee respect en begrip creëren voor de ziekte van Parkinson en op een positieve manier de mogelijkheden van iemand die ziek is laten zien. Daarnaast geeft DeDansDivisie mensen met de ziekte van Parkinson de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot danser(es). De mogelijkheden en uitdagingen van deze ziekte vormen dan ook de rode draad in deze voorstelling.

Een prachtig project met een bijzondere samenwerking tussen mensen met Parkinson, mantelzorgers en jonge professionele en amateurdansers, waarbij de levenskwaliteit van een Parkinsonpatiënt wordt verbeterd.

——
Onderdeel van Survival of the Unfittest
In de februarimaand onderzoeken we binnen het clusterprogramma Survival of the Unfittest de mogelijkheden van mensen met een beperking. Het programma bestaat uit verschillende voorstellingen voor, door en over mensen die afwijken van wat we normaal vinden. Niet de besten, maar degenen die zich het best aanpassen, kunnen volgens Darwin overleven. Maar waaraan moeten we ons aanpassen? We houden iedereen een spiegel voor: wat is normaal?