De Wijk de Wereld

De Wijk de Wereld

De Wijk de Wereld

  • Zondag 30 augustus 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Beijum komt thuis in de Stadsschouwburg!

Na de succesvolle en uitverkochte edities van de afgelopen twee jaar wordt eind augustus de Stadsschouwburg het huis van de wijkbewoners van Beijum. Kom op bezoek en maak kennis met de verhalen van Marie-Josée, Bob, Femke, Soltan en vele anderen. In de vorm van toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren verrassend tot leven.

Weet je nog: die Korreweg die vorig jaar ineens dwars door de Stadsschouwburg liep? Als je die helemaal uit fietst beland je verrassend snel in Beijum. Die groene wijk met de mooiste achtertuin van Noord-Groningen. Met al die heerden: kleine doolhofjes waar je makkelijk verdwaalt, maar dan op de meest verrassende plekken, mensen en verhalen stuit. Hoog tijd dus, dat Beijum dit jaar de Stadsschouwburg overneemt!

Maak van 28 t/m 30 augustus de bijzondere verhalen mee van de vaders, moeders, jongeren, nieuwelingen en bewoners van het eerste uur uit Beijum. De voorstelling wordt gespeeld door de wijkbewoners die samen met theatermakers van De Wijk De Wereld werd gemaakt. Dit jaar zijn onze makers Lotte Lohrengel, Philipp Cahrpit, Peerke Malschaert, Juersson Hermanus, Nina Wijnmaalen en Babaddaar.

De voorstelling krijgt dit jaar vanwege Corona een aangepaste vorm, voor een kleiner aantal bezoekers, die beter binnen de omstandigheden van deze tijd past. Uiteraard geheel binnen de richtlijnen van het RIVM.

TIcketverkoop

We verkopen momenteel alleen kaarten voor een of voor twee personen. Omdat de zalen een vaste zaalindeling hebben, is er van beiden beperkte capaciteit. Zijn de eenpersoonskaarten op? Dan kun je alleen nog kaarten voor twee kopen (en betalen). Zijn de tweepersoonskaarten op? Dan kun je alleen nog twee enkele eenpersoonskaarten kopen en is het niet mogelijk om bij elkaar in de zaal te zitten.