De Warme Winkel

De Warme Winkel

Majakovski / Oktober

De Warme Winkel

Majakovski / Oktober

  • Dinsdag 19 december 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 19 december 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een schrijvende bonk spieren

‘mijn hart heeft een lijf aan
en mijn lijf weer een hemd
en kon het daarbij nou maar blijven’
Vladimir Majakovski

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

De inleiding is geannuleerd.

 

Extra informatie

De Warme Winkel maakt al jaren furore met het zelf uitgevonden genre ‘oeuvre-stukken’ waarbij werk, leven en tijdgeest van een kunstenaar tegen het canvas van het heden worden gesmeten. 100 jaar na de Oktoberrevolutie gaan ze de belangrijkste literaire futurist van Rusland te lijf: Vladimir Majakovski.

Naast dichter was Majakovski tekenaar, zelfmoordenaar, jaloerse minnaar en vernieuwer op vele vlakken. Een schrijvende bonk spieren met het gezicht naar de toekomst. Niet alleen zijn poëzie was nieuw, ook zijn bladspiegel, gedachtes, samenlevingsvormen en de manier waarop hij dat alles naar buiten bracht waren gloednieuw. Met weemoed bekijkt De Warme Winkel het geloof in de grote verhalen en de tijd waarin liefde politiek was, kunst een politieke daad en de politiek nog kunst. Want waar zijn de vuisten, de vernieuwing, de honger, de glanzend futuristische, meedogenloze overtuiging en het grote hart van Majakovski?

“Majakovski/Oktober is een boeiende volgende stap, gemaakt met dezelfde fuck-you-punkmentaliteit.”

★★★★ Recensie NRC Handelsblad

“Op pijnlijke wijze laat De Warme Winkel zien hoe makkelijk een overleden beroemdheid en diens ideologie voor het karretje van opportunisten wordt gespannen.”

★★★★ Recensie Theaterkrant

concept en spel Dik Boutkan, Lois Brochez (stage), Annelinde Bruijs, Sara Lâm (stage), Martijn Nieuwerf, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen eindregie Marien Jongewaard regie assistentie Rebekka Nilsson (stage) muziek Rik Elstgeest, Bo Koek scenografie en lichttechniek Julian Maiwald geluidstechniek Miguel Rodriguez techniekassistentie Martijn van Nunen (stage) kostuums Bernadette Corstens, Elisabeth Ruijgrok (stage) productie coördinatie Carry Hendriks productie Floortje Halters
technische coördinatie Hans-Peter Hulscher interim zakelijke leiding George Knops planning en verkoop Marloes Marinussen bureaumanagement Thomas Vandewalle marketing en publiciteit Sanne van de Kraats foto’s Sofie Knijff met dank aan Marc Wortel