De Warme Winkel

De Warme Winkel

Amadeus

De Warme Winkel

Amadeus

  • Zaterdag 20 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 20 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Talent vs hardwerkend vakmanschap
“Ongetwijfeld de spannendste theatergroep van dit moment”, schreef Het Parool over De Warme Winkel. Na het prijswinnende ‘Gavrilo Princip’ komen ze naar Groningen met ‘Amadeus’.
Als Wolfgang Amadeus Mozart in 1791 overlijdt, doen al vrij snel allerlei geruchten de ronde, met als hardnekkigste dat de jaloerse hofcomponist Salieri hem de dood zou hebben ingejaagd. ‘Amadeus’ gaat over de noodlottige botsing tussen vitaal, onversneden talent en hardwerkend vakmanschap. Maar het stuk is tegelijkertijd ook een duel tussen twee theatermakers, waarin de culturele ondernemer tegenover de authentiek kunstenaar staat.

“Resultaat: een bizarre mengeling van theater, jamsessie, genadeloos zelfonderzoek met hilarische toneelstukjes, onderbroekenlol, stil makende monologen en een aantal gekmakende harde, maar virtuoze gitaarsolo’s.”

Bekijk hier de hele recensie

★★★★ Volkskrant

“Wie naar De Warme Winkel gaat, moet altijd wat incasseringsvermogen meenemen. Publiekje pesten hoort er altijd bij, maar wie dat welwillend doorstaat, kan in de opgewoelde modder van alles zien blinken.”

★★★★ Theaterkrant

“Een essentieel element is het gespeelde interview met de gitaristen over free jazz. (…) Deze innerlijke verscheurdheid krijgt nu klankbord en vorm in een grenzeloze en mateloos boeiende voorstelling.”

★★★★ NRC

Coproductie met Nieuw West, door en van: Vincent Rietveld en Marien Jongewaard