De Partizanen

De Partizanen

Welkom in Partizanie

De Partizanen

Welkom in Partizanie

  • Zaterdag 28 januari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 28 januari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Winnaars Neerlands Hoop 2015
De kurkdroge humor van De Partizanen kent u misschien van hun met de Neerlands Hoop 2015 bekroonde titelloze debuut, de prijs voor meest veelbelovende cabaretact. Of van hun rubriek in het populaire tv-programma ‘Cojones’. Ook zijn ze de nieuwste huiscabaretiers van het tv-programma De Wereld Draait Door, waarbij ze elke aflevering op geheel eigen wijze afsluiten. Komend seizoen gaat het duo – Thomas Gast en Merijn Scholten – opnieuw het land in. Om u ervan te overtuigen dat De Partizanen de moeite waard zijn. En het leven dus ook. Pak in die tas en gun uzelf een enkele reis naar het beloofde land.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

 

“Het is slimme lolligheid wat de klok slaat, gehuld in twee strakke jasjes. Verplichte kost voor wie cabaret een warm hart toedraagt. (…) Geen stijve, plichtsgetrouwe kleinkunst dus, maar muziek van de 21ste eeuw. De Partizanen durven alles en iedereen belachelijk te maken, inclusief henzelf, en maken cabaret niet groter (maar ook zeker niet kleiner) dan het is.” (8weekly*****)

“Het surrealisme past hun goed. In hoog tempo spelen Gast en Scholten een lachwekkende sketchshow.”

★★★★ NRC

“Als je er dan toch voor kiest niks zinnigs te zeggen, daar bewust mee aan de slag gaat en vervolgens met sketches komt die allemaal raak zijn; ja, dan ben je als cabaretduo De Partizanen heel goed bezig. Het is slimme lolligheid wat de klok slaat, gehuld in twee strakke jasjes. Verplichte kost voor wie cabaret een warm hart toedraagt. (…) Geen stijve, plichtsgetrouwe kleinkunst dus, maar muziek van de 21ste eeuw. De Partizanen durven alles en iedereen belachelijk te maken, inclusief henzelf, en maken cabaret niet groter (maar ook zeker niet kleiner) dan het is. Bovendien duurt geen sketch te lang. Integendeel, de voorstelling had nog best wat langer mogen duren.”

★★★★★ 8weeky

“Ze zijn jong, snel en heel grappig: De Partizanen (…) Welkom in Partizanië is een grappige en vlot gecomponeerde voorstelling, in regie van Floris van Delft, waarmee De Partizanen opnieuw laten zien een geheel eigen stijl te hebben waarmee ze de zaal volledig plat kunnen spelen. (…) Scholten en Gast schakelen heel snel en hun sketches hebben veel onverwachte, grappige wendingen.”

★★★★ Theaterkrant

“Een snelle stroom van absurdistische sketches. (…) Een lollig concept waarmee ze commentaar leveren op de terreur van opdringerige verkopers en doorgeslagen keuzevrijheid. (…) Heel sterk is de stommefilmscène, begeleid door titelkaarten, waarin een jerrycan de familie van een andere jerrycan vermoordt. De rouwende jerrycan gaat daarop in training om zijn geliefden te kunnen wreken. Inventief, idioot en vooral erg geestig”

★★★ Het Parool

“Geestig en knap geacteerd (…) Snelle sketches en dialogen die inhaken op trends, hypes en omgangsvormen, dit alles flitsend omlijst met video, licht en muziek. Een sketch spelen kun je wel aan Gast en Scholten overlaten.”

★★★ de Volkskrant