De ontdekking van de hemel

De ontdekking van de hemel

Waldemar Torenstra, Sieger Sloot e.a.

De ontdekking van de hemel

Waldemar Torenstra, Sieger Sloot e.a.

  • Zaterdag 13 december 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 13 december 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Meesterwerk van Mulisch voor het eerst op het toneel
‘Het beste Nederlandstalige boek aller tijden’ is de mooie bekroning die dit meesterwerk van Harry Mulisch ontving. Het inmiddels legendarische 900 pagina’s tellende boek vol symboliek, humor en liefde werd verfilmd en is nu voor het eerst bewerkt voor toneel.
De ontdekking van de hemel is het verhaal over de intense vriendschap van Onno Quist (Waldemar Torenstra) en Max Delius (Sieger Sloot). Samen raken ze in de ban van de mooie celliste Ada Brons. Zij krijgt een relatie met Max en vervolgens met Onno. Dan blijkt Ada zwanger. Bij de geboorte is niet alleen onbekend wie van de twee de vader is, maar ook welke allesomvattende missie dit kind te wachten staat. Een missie die in deze bewerking blijkt te worden beïnvloed door het personage Mulisch zelf.

“Een geestige en aangename relativerende toneelbewerking”.

★★★★ de Telegraaf (Lies Schut)

“Fantasierijke redeneringen, hevige liefdes, fatale doodsberichten en spannende speurtochten wisselen elkaar moeiteloos af.”

★★★★ NRC Handelsblad

“De Vlaamse theatermaker Ignace Cornelissen, die de roman voor het toneel bewerkte en de voorstelling (voor producent Hummelinck Stuurman) ook regisseerde, schrapte het (com)plot van de goddelijke Chef en zijn engelen door de schrijver zelf als een soort aartsengel en supermanipulator op te voeren. Harry Mulisch, die dezer dagen aan zijn vijfde jaar hemelen is begonnen, zou daar waarschijnlijk zeer content mee zijn geweest.”

★★★★ Theaterkrant

Bewerking en regie: Ignace Cornelissen
Gebaseerd op de roman van: Harry Mulisch
Met: Waldemar Torenstra, Sieger Sloot, Lieneke Le Roux, Genio de Groot, Lidewij Mahler en Marijn Claes