De Nieuw Amsterdam / Sabri Saad el Hamus

De Nieuw Amsterdam / Sabri Saad el Hamus

PAX MAMA/ Arnon Grunberg

De Nieuw Amsterdam / Sabri Saad el Hamus

PAX MAMA/ Arnon Grunberg

  • Woensdag 4 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 4 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Intieme verhalen, grote thema’s
De Nieuw Amsterdam verpakt grote thema’s in intieme verhalen. Vanuit oprechte verwondering nodigt de groep u uit om los te laten, in te leven, vrij te maken en te verbinden. In ‘PAX MAMA’ onderzoeken schrijver Arnon Grunberg en acteur Sabri Saad El Hamus niet alleen de rol van de moeder in het algemeen, maar vooral die van hun eigen moeder en waarom de band met haar zo speciaal is. Het is een verhaal over onmogelijke keuzes, zwakke plekken en een vijand die je enige vriend lijkt.

Pawel komt thuis bij Hassan die in de onderwereld van Caïro woont. Wat is het stoffig. Tijdens de ramadan is de onderwereld nog stoffiger. Hassan woont er samen met zijn moeder voor wie hij vol overgave zorgt en de kat die alles vindt.
Het stuk is geïnspireerd op The Green Prince van Nadav Schirman, een verhaal over een Palestijn die jarenlang blijkt te hebben gespioneerd voor de Israëlische geheime dienst.

“En die kleine, gekrompen moeder, bij aanvang voorin rechts, de hele avond overal opduikend, die is gemaakt door Ulrike Quade – ere wie ere toekomt. En ze is in één woord onvergetelijk.”

★★★★ Theaterkrant

tekst: Arnon Grunberg ∙ regie: Gerardjan Rijnders ∙ spel: Sabri Saad el Hamus, Tomer Pawlicki en Sam Ghilane.