Freek de Jonge

Freek de Jonge

De liedjes

Freek de Jonge

De liedjes

  • Donderdag 4 oktober 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 4 oktober 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Alleen in Groningen te zien!

In het kader van de tentoonstelling ‘Het Volle Leven’ zingt Freek zijn meest geliefde liedjes. Naast onder andere songs uit het legendarische Neerlands Hoop repertoire zullen bijvoorbeeld ‘Dankzij de dijken’, ‘Moederschoot’, ’Blijf bij je wijf’ en ‘Vader stem’ opklinken. Constant Meyers, vermaard pop-deskundige, toont zich verbaasd dat Freek de Jonge niet als singer/songwriter te boek staat in de vaderlandse Popencyclopedie. Hij zou er gezien de omvang en gevarieerdheid van zijn liedjes inmiddels wel voor door kunnen gaan.

Begeleidingsband De Jonges, Reyer Zwart, Maurits Fondse, Jan van Bijnen en Rowin Tettero, vormt de gedroomde muzikale begeleiding voor de tegendraadse zanger.

Theaterprogrammeur Henk Kuiper

“Een jaar geleden benaderde Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, mij met een bijzonder verzoek. Of we als Stadsschouwburg en De Oosterpoort met hem wilden samenwerken in een project over leven en werk van Hella en Freek de Jonge? “Graag!”, was mijn antwoord, want Hella en Freek hebben, al vele jaren, een bijzondere positie in het theater én daarbuiten. Baanbrekend, beeldbepalend en op de barricades wanneer dat nodig is. En met succes, gezien Freeks recente prominente rol in het Gas-debat. Met gemak verkoopt hij de Stadsschouwburg uit als hij er speelt. Dus geven we dit seizoen Freek graag meermalen de ruimte, met onder meer twee voorstellingen (op 21 september en 4 oktober), die louter en alleen in Groningen zijn te zien!”