De Jeugd Van Tegenwoordig

De Jeugd Van Tegenwoordig

+ support: FFLean

De Jeugd Van Tegenwoordig

+ support: FFLean

 • Zondag 2 december 2018
 • De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
 • 17:00: Restaurant Tromp gaat open
 • 19:00: Zaaldeuren open
 • 20:00: Aanvang support
 • 21:00: Aanvang concert
 • (Tijden onder voorbehoud)
 • Zondag 2 december 2018
 • De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
 • 20:00 start of event
 • (Times are subject to change)

Komend najaar raast De Jeugd Van Tegenwoordig als een Torpedo langs de grote clubs. Op 2 december in de Grote Zaal van De Oosterpoort. Dus kom uit je Kutwoning en smokkel je Schietlood via je ondergoed mee naar binnen. Hoe? (Ha!)

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

#LUEK!

“Wat was het Luek he, die mini concertjes afgelopen voorjaar? Bedankt voor alle liefde en romantiek die jullie hebben gestopt in en tijd en moeite die jullie hebben verspild aan het bemachtigen van een kaartje. De rijen in alle steden deden ons door en door verrotte harten smelten. Jullie zijn te goed voor zowel ons als deze wereld.”

niet Makkelijk (voor ons)

“Een hoop fans moesten we teleurstellen, dat was niet Makkelijk (voor ons). Twee Xannies en een Slagromerino deden de kater wat verzachten voor diegenen die ons hadden Gemist. En nog zowat songtitels randomly verwerkt in een stuk kopij.

Maar niet getreurd. De Jeugd komt terug naar de grote zalen. Koop vanaf 8 juni je kaartje. Kijk Ons/Ze Daar in jouw stadje. Kusjes en Warme Gevoelens, De Jeugd van T.”

Formule

Tien jaar geleden zette De Jeugd Van Tegenwoordig zichzelf met Watskeburt in één oerknal op de kaart. Het kon niet anders; Watskeburt zou al snel doorstoten naar de nummer 1-positie van de hitlijst. Voorjekijkendoorlopen was de volgende hit die klaarstond en ook daarna bleven de successen niet uit. Inmiddels zijn we een decennium en vele hits verder. Hun ‘formule’ slaat aan. De DJVT is één van de grootste Nederlandse acts. Daarnaast is de sound van De Jeugd Van Tegenwoordig talloze keren gekopieerd, in binnen- en buitenland.

De Jeugd Van Tegenwoordig

Ook live heeft De Jeugd een indrukwekkende reputatie. Zowel op festivals als in zalen komen ze tot hun recht en weten ze er voor bezoekers een onvergetelijke avond van te maken. Het is dan ook niet vreemd dat ze award na award binnenslepen. In 2011 werd de Popprijs prooi voor De Jeugd Van Tegenwoordig.

Poëzie en punchlines

De jongens van De Jeugd Van Tegenwoordig blijven productief. Ze hebben vele hits, zoals Manon, Get Spanish en Sterrenstof op hun naam staan. Drie jaar na het verschijnen van het album Manon kwam begin dit jaar het zesde album Luek uit. “Op Luek wordt er ouderwets getrokken en gesjord aan de Nederlandse taal om die in te passen in rijm of refrein. De vaste verdeling is nog steeds dat Faberyayo tegen de poëzie aan schurkt, Wiwa voor de korte, gevatte punchline gaat en Vjèze de meest originele vondsten heeft. Dat alles in combinatie met de hiphop, electro en swingbeat van Bas Bron.” (OOR)

Op 7 december 2017 ging het dak van de Grote Zaal in De Oosterpoort er af toen De Jeugd hun nieuwe album live liet horen en oude hits de revue deed passeren. Dat belooft wat voor deze show.

Kortom: Ja Natúúrlijk, haal je tickets voor het concert op 2 december!

Website De Jeugd Van Tegenwoordig

Support: FFLean

De jonge vrouwelijke rapper FFLean komt met haar raps verfrissend uit de hoek. Van boombap en trap tot bubbling en baile funk, Lean heeft het. In haar tracks hoor je duidelijk terug dat ze plezier heeft in wat ze doet. In 2018 stond ze op de talentstage van WOO HAH. Zondag 2 december opent FFLean het concert van De Jeugd Van Tegenwoordig.

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

“Luek past bij De Jeugd die geen jeugd meer is, volwassen maar nooit volwassen, professioneel amateuristisch, catchy zonder uitgesproken hits en klagend over roem die goed bevalt. De Jeugd blijft ongrijpbaar op hoog niveau. Er zit geen enkele slijtage op.”

OOR over het album ‘Luek’