De Dansers

De Dansers

Shake, shake, shake

De Dansers

Shake, shake, shake

  • Zaterdag 21 november 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19:30 uur: Aanvang voorstelling
  • 20:30 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Dansers komen naar De Oosterpoort met de Oerolhit Shake Shake Shake, een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling “die werkt als antidepressivum” (de Volkskrant ★★★★★).

Een rock-‘n-roll-ritueel

Een liveband van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze samen verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

Schud alle ellende van je af

Shake Shake Shake gaat over voelen dat je leeft, in een wereld waar je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Het gaat over muziek, als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen en alle ellende van je af te schudden. Zoals in de soul, de punk en misschien wel elke muzikale stroming die een tegengeluid vertegenwoordigde. Maar bovenal gaat Shake Shake Shake over samen een eigen, alternatieve richting vinden.

‘De Dansers overtreffen zichzelf met een voorstelling die werkt als antidepressivum’

de Volkskrant ★★★★★

“Een jonge groep die rockt, swingt, rolt, zingt, raast, zucht en rijmt. …  Nu, met hun dansconcert Shake Shake Shake, overtreft de groep zichzelf.”

de Volkskrant

Shake Shake Shake first edition rock-’n-roll combineert met hedendaagse, fysieke dans, uitgevoerd op de rand van de afgrond. Deze dans gaat over de tijd van nu: hectisch, uitputtend.”

NRC

“Ook voor Shake Shake Shake is de muziek een drijvende kracht. Die heeft iets rauws en kwetsbaars, waarbij de stem van Corneille soms dwars door je heen lijkt te gaan. Tegelijkertijd spreekt uit de nummers een enorme kracht, en lust en verlangen naar het leven.”

Theaterkrant