De Amerikaanse Verkiezings show

De Amerikaanse Verkiezings show

Welke toekomst kiest Amerika?

De Amerikaanse Verkiezings show

Welke toekomst kiest Amerika?

  • Dinsdag 15 oktober 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 15 oktober 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Wordt het toch weer Donald Trump of kiest Amerika opnieuw voor Joe Biden? De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn niet alleen een cruciaal moment voor het diep verdeelde Amerika, maar ook voor de rest van de wereld. Hangt de democratie aan een zijden draadje? En kan Europa nog steeds vertrouwen op Amerikaanse bescherming?

Stap tijdens de humoristische en interactieve Amerikaanse Verkiezingsshow binnen in de wereld van de Amerikaanse politiek en samenleving. Journalisten Laila Frank en Bernard Hammelburg graven samen met VS-correspondent Jan Postma diep in het veelzijdige fascinerende land van nu. Van de spannende campagnestrijd tot aan de diepere onderstromen in de snel veranderende samenleving, Laila, Bernard en Jan vertellen je alles wat je moet weten om de cruciale presidentsverkiezing echt te begrijpen. Je kan dan niet anders dan meeslepende verhalen en scherpe analyses verwachten tijdens deze show.

Laila Frank

Laila Frank is zowel ervaren journalist als Amerikadeskundige voor o.a. Sophie & Jeroen, Op1, NPO Radio 1 en De Groene Amsterdammer. Ook kan je haar kennen van de NPO Radio 1 podcastserie Welkom in Washington.

Bernard Hammelburg

Bernard Hammelburg is een van de bekendste Amerika-deskundigen. Hij is presentator van BNR De Wereld en maakt samen met Jan de BNR Amerika Podcast. Bernard heeft jarenlang Amerika-correspondent gewerkt.

Jan Postma

Jan Postma, gevestigd in Washington DC, is Amerika-correspondent voor BNR Nieuwsradio en verschillende andere mediaplatforms. Met zijn vinger aan de pols door het hele land, levert hij waardevolle inzichten. Samen met Bernard deelt hij zijn analyses in de BNR Amerika Podcast.