David Ramirez

David Ramirez

David Ramirez

  • Zaterdag 7 mei 2022
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Een concert dat al eens eerder was aangekondigd, maar waar vanwege de pandemie een streep door ging. Op zaterdag 7 mei komt David Ramirez echter alsnog met zijn band naar Groningen om in het Der Aa-Theater een meeslepende mix van (alt)country, americana, folk, gospel en blues neer te zetten waar je je vingers bij aflikt.

David Ramirez is een begenadigd liedjesschrijver met een stem waar de roots van af druipt. Het zou dan ook niet gek zijn als zijn naam voortaan in een adem genoemd wordt met mannen als Jason Isbell en John Fullbright. Op zijn laatste twee albums, We’re Not Going Anywhere (2017) en My Love Is Like A Hurricane (2020) wijkt Ramirez af van de rootsy sound die we van voorgangers Fables en Apologies gewend waren. Onlangs verscheen er zelfs een minialbum met gospelsongs, getiteld Backslider. Maar welk pad Ramirez ook kiest, het blijven fraaie, hartverscheurende en beklijvende songs.

Takeroot Presents

Takeroot Presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.