David Broza & Mira Awad

David Broza & Mira Awad

East Jerusalem, West Jerusalem

David Broza & Mira Awad

East Jerusalem, West Jerusalem

  • Zaterdag 18 november 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 18 november 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Israëlische singer-songwriter David Broza en Israëlisch-Palestijnse zangeres Mira Awad zetten zich samen in voor vrede in Israël. In een land verscheurd door generaties van haat en geweld, proberen zij een brug te slaan met hun muziek. Op 18 november staan David Broza en Mira Awad met hun bijzondere show East Jerusalem, West Jerusalem naar de Kleine Zaal van De Oosterpoort.

Reis om de wereld
Laat u verrassen door nieuwe werelden, stijlen en culturen.

Reis om de wereld Laat u verrassen door nieuwe werelden, stijlen en culturen.

Bekijk hier het gehele aanbod Reis om de wereld.

David Broza en Mira Awad

In Israël is singer-songwriter David Broza een levende legende. Net zo gedreven en openhartig als Bruce Sprinsteen en met een unieke, flamenco-getinte akoestische gitaarstijl. Zijn hit Yihye Tov werd het lijflied van de Israëlische vredesbeweging. Maar behalve Hebreeuwse maakte Broza ook Spaans- en Engelstalige albums, waaronder Night Dawn, gebaseerd op de ongepubliceerde poëzie van Townes Van Zandt.

East Jerusalem, West Jerusalem

East Jerusalem, West Jerusalem is David Broza’s persoonlijke missie. Het is een project om mensen te verenigen door middel van muziek. De gelijknamige documentaire, voorafgaand aan het concert te zien, is de perfecte opmaat naar Broza’s concert met de Israëlisch-Palestijnse zangeres Mira Awad. Deze muzikale documentaire volgt de Israëlische singer-songwriter tijdens de opnames van de nieuwe plaat met Israëlische en Palestijnse muzikanten.

https://www.youtube.com/watch?v=jjPOAZruc5s" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/jjPOAZruc5s/maxresdefault.jpg">

Combatants for Peace

Het is bepaald niet de eerste keer dat Broza en Awad het podium delen. Beiden zetten ze zich al jarenlang in voor een vreedzaam samenleven van Israëli’s en Palestijnen in Israël. Awad is een artistiek ambassadeur voor Combatants for Peace, waarin Israëlische en Palestijnse veteranen die elkaar ooit bevochten op vreedzame wijze met elkaar samenwerken.

De kracht van muziek

“Het heeft me 38 jaar gekost om de kracht van muziek te begrijpen en het te gebruiken. Ik denk niet dat ik de wereld ermee kan veranderen, maar ik kan mijn wereld ermee veranderen”, aldus de Israëlische superster en mensenrechtenactivist David Broza.

Koop nu je tickets voor deze bijzondere muzikale ervaring met David Broza en Mira Awad!

Zie ook de website van David Broza.

Let op: uitsluitend zitplaatsen

“Projects like Broza’s East Jerusalem/West Jerusalem which bring together people from both sides of the divide, Jewish West Jerusalem and Palestinian East Jerusalem, are only one small baby step in the right direction.” (Richard Marcus)

Lees de volledige (engelstalige) albumrecensie van Empty Minor Book

Recensie Empty Minor Book

Singer-songwriter David Broza is a living legend in Israel. He is just as driven and candid as Bruce Springsteen, with a unique flamenco-tinged acoustic guitar style. His mission is: ‘East Jerusalem, West Jerusalem’, which is his personal project to unite people through music. The eponymous documentary running tonight is the prefect prelude to Broza’s concert with the Israeli-Palestinian singer Mira Awad.