DansClick 21 / Korzo

DansClick 21 / Korzo

Winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2019

DansClick 21 / Korzo

Winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2019

  • Dinsdag 10 december 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

DansClick21 presenteert de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2019. Maak kennis met Sarada Sarita, Christiaan De Donder en Sedrig Verwoert. Ze stellen zichzelf voor in videoportretten en nodigen je uit om na afloop na te praten onder het genot van een drankje. 

“Quantified brengt een spannende, acrobatische vorm van dans naar het theater.”

de Volkskrant ★★★★

“Quantified is een vorm van protest in beweging die niet boodschapperig is. Wie de achtergrond kent van vogue, zal dat meevoelen, maar voor iedereen spreken de beelden voor zichzelf.”

Theaterkrant

Sarada Sarita

Sarada Sarita is het boegbeeld van de Nederlandse New Way Vogue. In Q4: Quantified roept zij op tot gelijkwaardigheid en het overstijgen van hokjesdenken. Sarita laat haar dansers met schier onmogelijke armbewegingen en vloeiend lenige poses uit geometrische patronen breken. “Een spannende, acrobatische vorm van dans”, zag de Volkskrant ★★★★.

Christiaan De Donder en Sedrig Verwoert

Wie Christiaan De Donder en Sedrig Verwoert ziet dansen in het door hen zelf gecreëerde They/Them denkt dat ze al jaren een onafscheidelijk duo vormen. Het autobiografische duet gaat over racisme, mannelijkheid en queerfobie.