Daniel Arends

Daniel Arends

God is mijn rechter

Daniel Arends

God is mijn rechter

  • Zaterdag 7 mei 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 21.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 22.15 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Lovende recensies, laaiend enthousiast publiek; in een tijd dat iedereen nogal snel op z’n pik getrapt is, zijn de snoeiharde grappen van Daniël Arends een verademing.

Is er dan niemand veilig voor deze kleine, dikke, cynische treiterkop? Nee, en hij speelt vanavond ook nog eens twee stand-up comedyshows van elk een uur. Geen rode draad, geen gedoe. Alleen grappen, twee uur knallen. Ik zou dus maar naar Thuis praat ik bijna nooit gaan. Of naar God is mijn rechter. Of naar allebei.

“Zijn grofheid is achteloos en argeloos – zijn observaties heerlijk herkenbaar”, aldus AD (*****) over zijn vorige voorstelling Meer van hetzelfde (deel 1).

“Hij is wederom lekker misantropisch, maar altijd humoristisch gerand. Zijn grofheid is achteloos en argeloos – zijn observaties heerlijk herkenbaar en ook nu weer voorzien van een glanzende absurdistische laklaag. (…) Een voorstelling die reusachtig geestig is. De lach is echter zelden ongedwongen. Arends verontrust en dwingt tot denken over de desillusie die leven heet. Het is humor om te overleven.”

– Algemeen Dagblad ★★★★★ over Meer van hetzelfde (deel 1)

“Een virtuoze verteller, die zijn fraai geformuleerde zinnen steeds een verrassende klankkleur meegeeft.”

– de Volkskrant ★★★★ over Meer van hetzelfde (deel 1)