Cristina Branco – Idealist

Cristina Branco – Idealist

  • Woensdag 23 april 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 23 april 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen. De bar is tijdens het concert gesloten. 

English Cristina Branco

English Cristina Branco

Cristina Branco enriches her music – and with this the fado – little by little with jazz and world music influences. Her musical career began in 1996 in Amsterdam. Now, 17 years later, she has brought out 13 albums and performed many excellently received concerts over the whole world. Christina has summarized her impressive career on a new compilation album named ‘Idealist’ (3 CDs) and with a new Dutch theatre tour.

 

 

Laat u verrassen door nieuwe werelden, stijlen en culturen en bekijk het overzicht van ‘Reis om de wereld’.

Cristina Branco verrijkt haar muziek – en daarmee de fado – stukje bij beetje met invloeden uit de jazz en wereldmuziek. Haar muzikale carrière begon in 1996 in Amsterdam. Inmiddels zijn we 17 jaar, 13 platen en vele uitstekend ontvangen concerten over de hele wereld verder. Onder de titel ‘Idealist’ heeft Cristina haar imposante carrière samengevat op een nieuw verzamelalbum (3 cd’s) en in een nieuwe Nederlandse theatertour.

Cristina Branco geeft toe dat het een ondankbare taak was om de selectie van nummers te maken. Ieder nummer heeft zijn eigen kwaliteit en is onderdeel geweest in het bereiken van waar ze nu staat. De afgelopen 17 jaar stonden in het teken van leermomenten, vreugde, talrijke herinneringen en dankbaarheid en respect voor allen die haar hebben gesteund en in haar hebben geloofd.

Deze terugblik is echter niet het eindpunt, of hoogtepunt, het is een bewijs van vertrouwen in de toekomst. Met hopelijk nog jaren vol liederen, concerten en sublieme momenten.

“Met ‘Idealist’ is er een bijzonder fraai overzicht van het oeuvre tot nog toe van Cristina Branco verschenen. Luister je naar haar, dan hoor je een bevlogen zangeres die de intensiteit van het leven in haar zang kan vatten en die je tegelijk met haar stem de sprankeling van het leven kan laten horen. Met respect voor het verleden en misschien steeds meer in connectie met de essentie van fado, slaat Cristina met dit overzicht een warme brug naar de toekomst. Bijzonder aanbevolen.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★★ Albumrecensie Written in Music (Marcel Hartenberg)

“Branco zette vele gedichten op muziek, vaak met minimale instrumentatie. Haar stem heeft meer niet nodig.”

★★★★ NRC cd-recensie door Leendert van der Valk