Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst

Kiem

Conny Janssen Danst

Kiem

  • Zaterdag 22 februari 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.15 uur: Stadsschouwburg gaat open
  • 20.15 uur: Aanvang programma
  • 21.30 uur: Einde programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Conny Janssen Danst is terug in het theater met de nieuwe avondvullende productie KIEM, over veerkracht, levensdrift en de drang om uit te breken. Met livemuziek gecomponeerd en gespeeld door Budy Mokoginta en Mark Schilders.

“Nieuwe choreografie van Conny Janssen is rijker dan de zichtbare symboliek.”

de Volkskrant ★★★★

Kiem heeft een uitgesproken dystopisch karakter, de voorstelling begint in duister mineur. Maar Janssen zou Janssen niet zijn als er geen hoop aan de horizon zou gloren.”

Trouw

“In de prachtig vloeiende duetten schittert als altijd Janssens vermogen om warme emotionaliteit naar inventieve dans te vertalen.”

NRC Handelsblad

“Vlak voor het einde lukt het Hiro Murata in een mooie solo de vloer te vullen met vitaliteit, zijn vleugels uit te slaan en de groep mee te nemen vanuit betondorp de natuur in.”

Theaterkrant

”Conny Janssen Danst’s latest offering KIEM offers one of the most striking opening scenes of the season.”

Movement Exposed

Vitaliteit van het bestaan

Voor de voorstelling BROOS uit 2019 liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder. In haar nieuwe werk omarmt de choreografe juist de vitaliteit van het bestaan.

Groeikracht en levensdrift

KIEM gaat over groeikracht en levensdrift, kijken over muren naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon verkennen, de vensters opengooien en verse lucht laten binnenstromen. Een ensemble van tien dansers vertelt over ontsnappen aan wat je tegenhoudt, de drang om uit te breken, het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Budy Mokoginta en Mark Schilders

Conny Janssen stelt voor KIEM een verrassend muzikaal duo samen: Budy Mokoginta en Mark Schilders. Budy is gitarist en multi-instrumentalist, en hij produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Deze combinatie van talent en geluid belooft een spannende energie op te leveren die perfect past in KIEM.

Gouden Zwaan

Conny Janssen heeft de Gouden Zwaan toegekend gekregen tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen voor de grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd.

Choreografie Conny Janssen Dansers Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Youp Scheffer, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch Muziek (compositie & uitvoering) Budy Mokoginta & Mark Schilders Toneelbeeld Thomas Rupert Lichtontwerp Remko van Wely Kostuumontwerp Babette van den Berg Dramaturgie Judith Wendel Repetitor Erik Spruijt

KIEM is the latest work by Conny Janssen. For the performance BROOS (2019) Conny Janssen was inspired by the fragility of life. As a result of this intense process, the need arose to embrace the vitality of life.

Zest for live

KIEM is about vitality and zest for live. The dancers encourage you to explore new horizons. For KIEM Conny Janssen is working with Budy Mokoginta and Mark Schilders. Budy is a guitarist and multi-instrumentalist, and produces electronic soundscapes. Schilders has a background as a percussionist and also plays a variety of electronic instruments.