Club Guy & Roni

Club Guy & Roni

Fortune

Club Guy & Roni

Fortune

  • Woensdag 14 december 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.15 uur: Stadsschouwburg open
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 21.30 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 14 december 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Hoe vinden we zingeving wanneer niets voor eeuwig is? Waar vinden we geluk als gelukkig zijn ook maar een momentopname is? Vanuit een fascinatie met deze ‘impermanence’, de vergankelijke aard van de natuur waarbij nooit iets vaststaat of ooit af is, is de dansvoorstelling Fortune ontstaan. 

Wat is geluk?

De universele wet van verandering is dat niets hetzelfde blijft. Dit klinkt misschien eng, maar wellicht zit in deze eindigheid juist datgene wat het leven zo mooi maakt. Choreografen Roni Haver, Guy Weizman en Ashley Lobo, de dansers, en de muzikanten gaan in Fortune ieder op hun eigen manier op zoek naar de betekenis van het wonderlijke en vluchtige geschenk van het leven. Het resultaat is een dansvoorstelling als een road movie door India, waarin ‘the wonder of life’ wordt uitgebeeld door een aaneenschakeling van beelden, indrukken en momenten.

Indiase invloeden

De muziek in Fortune is geïnspireerd op het dynamische en (kleur)rijke India. De slagwerkers van Slagwerk Den Haag bespelen Indiase instrumenten zoals de sarod en de tabla. Je hoort verder tracks van Indiase componisten en soundbites uit Dharavi – een van de grootste sloppenwijken van Mumbai.

“Fortune, de nieuwe voorstelling van Club Guy & Roni, bewijst nog maar eens dat het Noorden een dansgezelschap van absolute wereldklasse herbergt.” 
 – Dagblad van het Noorden  ★★★★★ 

“De beelden zijn ijzersterk, de dans virtuoos.” 
– Leeuwarder Courant ★★★★★ 

“In het overweldigende ‘Fortune’ voert een bont universum een wervelende stammendans op” 
 – De Volkskrant ★★★★

“(..)uitzinnige verkleedpartijen en woeste danserupties. Alles schiet heen en weer tussen schrik en schaterlach.” 
– De Volkskrant ★★★★

“(..)razend energieke dans, aards en oersterk.” 
– NRC ★★★

Inleiding

Speciaal voor Fortune hebben het artistieke en educatieve team van Club Guy & Roni een physical introduction ontwikkeld. Dit is een fysieke inleiding die vergelijkbaar is met de ‘normale’ inleiding, maar dan in een actievere vorm. Met andere woorden: minder praten en meer doen. De physical introduction van Fortune start een uur voor aanvang en duurt 30 minuten. Tijdens de physical introduction brengt een professionele contemporary danser de bezoekers in beweging op basis van thematiek van de voorstelling. Er wordt niet heftig gezweet, je hoeft hierna zeker niet onder de douche, maar je lichaam en geest zijn geactiveerd en ready voor Fortune.

Kaarten à € 3,50 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

“We reisden naar India in de overtuiging dat onze eurocentrische moralen genoeg waren om ons het volledige verhaal over de mensheid en de ‘juiste’ manier van leven te vertellen. Maar onze partners in India hebben op vriendelijke wijze ons wereldbeeld bijgestuurd, van een kritische, bijna cynische kijk naar een barmhartiger, zachter en nederiger perspectief. Zij deelden hun kijk op verandering en vergankelijkheid met ons, en de schoonheid en het geluk die daarmee gepaard gaan.”
– Guy Weizman 

“Het is complex om je blikveld te verruimen, dus vonden we het een goed idee om contact te leggen met verschillende culturen. Het is niet genoeg om erover te lezen, het is essentieel om jezelf in een andere realiteit te plaatsen. We hebben in Marokko en Mexico gewerkt, en nu zijn we naar India geweest, in een poging om universele menselijke concepten te begrijpen. Om te begrijpen hoe ze invloed hebben op onze beslissingen en ambities, en de manier waarop we met elkaar communiceren en empathie voelen voor de mensen om ons heen.”
–  Roni Haver

Choreografie: Roni Haver, Guy Weizman, Ashley Lobo en alle dansers | dansers: Adam Peterson, Camilo Chapela, Eliana Stragapede, Igor Podsiadly, Wilchaan Roy Cantu, Chetan Solanki, Razul Gautam, Urvil Shah | muziek: Martijn Baaijens, Jochem Braat, Niels Meliefste, Tarang Poddar | muzikaal leider: Pepe Garcia | muzikaal dramaturg: Brendan Faegre | tracks en soundbites: Assin Khan Langa, Dhyanjyoti Borah, INCEPTOR, Sawai Khan | decor: Ascon de Nijs | kostuums: MAISON the FAUX | lichtontwerp: Maarten van Rossem | geluidsontwerp: Peter Zwart | dramaturgie: Robbert van Heuven 

In Fortune the choreographers Roni Haver, Guy Weizman, Ashley Lobo, the dancers and the musicians each in their own way go in search of the meaning of the wonderful gift of life.

The result is a performance full of small and big moments of fortune and happiness, in which we see, feel and experience the ‘fortune of life’.

“Fortune, the new performance by Club Guy & Roni, proves once again that the North is home to an absolutely world-class dance company.”
 – Dagblad van het Noorden ★★★★★  

“The images are rock solid, the dance virtuosic.” – Leeuwarder Courant ★★★★★  

“In the overwhelming ‘Fortune’ a colorful universe performs a dazzling tribal dance”
– De Volkskrant  ★★★★

“(..)Ferocious dance eruptions. Everything shoots back and forth between terror and laughter.”
– De Volkskrant ★★★★  

“(..)energetic dance, earthy and primal.”
– NRC ★★★