Christopher Paul Stelling

Christopher Paul Stelling

Christopher Paul Stelling

  • Zondag 14 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 14 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Christopher Paul Stelling in English

Christopher Paul Stelling in English

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Even in the current digital world there are artists who build their musical career the old-fashioned way: by writing fine songs and performing as often as possible. Singer-songwriter Christopher Paul Stelling, from New York, is an example of such an artist. Christopher Paul Stelling combines old blues, Americana, folk and gospel. As a proper troubadour, he is almost always traveling. In his songs he tells stories that have never been told before.

While travelling with his guitar he built a reputation as a special and inspired performer. This way of working corresponds to the long-standing tradition of the bards and troubadours, but is also supported by contemporaries. The fact that Stelling in between tours finds the time to record his songs almost is a miracle.

Ook in de hedendaagse digitale wereld zijn er nog altijd artiesten die op de ouderwetse manier een muzikale carrière opbouwen: door goede liedjes te schrijven en zoveel mogelijk op te treden. De New Yorkse singer-songwriter Christopher Paul Stelling is een voorbeeld van zo’n artiest. Christopher Paul Stelling combineert oude blues, Americana, folk en gospel. Hij is een echte troubadour die bijna altijd onderweg is. In zijn nummers vertelt hij verhalen die nog nooit eerder zijn verteld.

Met zijn gitaar onder de arm heeft hij al reizend een reputatie opgebouwd als bijzondere en bevlogen performer. Hij weet zich hierin gesteund door de aloude traditie van barden en troubadours, maar ook door tijdsgenoten. Dat Stelling tussen tournees nog tijd vindt om zijn nummers op plaat vast te leggen, is bijna een klein wonder te noemen.

“Een man met muziek in het hart, poëzie op de tong, het muzikale talent in de vingers en de reislustigheid in de benen een perfecte samenstelling voor een folkartiest. Dat hij nog maar vele kilometers mag maken in het livecircuit”

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★★★ Albumrecensie festivalinfo.nl (Chantal van den Berg)