Christopher Cross

Christopher Cross

Christopher Cross

  • Maandag 11 november 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal
  • 20:00: start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Grammy Award winnende Christopher Cross komt naar Groningen! Met zijn album Take Me As I Am op zak was het tijd voor een nieuwe ronde shows. Op 11 november staat Christopher Cross met de Take Me As I Am 2019 Tour in De Oosterpoort.

Restaurant Tromp open

Restaurant Tromp open

Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in ons restaurant Tromp in De Oosterpoort. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Christopher Cross schreef geschiedenis met zijn titelloze debuutalbum uit 1980 en won vijf Grammy Awards, waaronder – voor de allereerste keer ooit – de vier meest prestigieuze awards: Record of the Year (voor de single Sailing), Album van het Jaar, Lied van het Jaar (ook voor Sailing) en Beste nieuwe artiest.

Na deze geweldige entree en het daaropvolgende succes in Europa, bleef het jaren rustig rond de Amerikaan. Wel bleef hij liedjes schrijven en bracht enkele albums uit in Amerika. Hij is zich meer gaan toeleggen op schrijven rond hedendaagse problemen. Nooit heeft hij zichzelf aangepast aan anderen, hij is zichzelf gebleven. Daarom zegt hij tijdens deze tour ook: “Neem mij zoals ik ben!”. Het album is tevens ook een eerbetoon van Cross aan zijn jeugdvriend Rob Meurer die als woordkunstenaar vaak de juiste woorden wist toe te voegen aan de vooral instrumentaal georiënteerde nummers van Cross.

Het concert is een heerlijke singer-songwritershow met klassieke hits, nieuw materiaal en een aantrekkelijke akoestische sessies.

Vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen