Cameretten Festival 2019

Cameretten Festival 2019

Finalistentournee

Cameretten Festival 2019

Finalistentournee

  • Zondag 20 september 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 18.30 uur: Zaalderuren gaan open
  • 19.00 uur: Aanvang voorstelling
  • 20.20 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Cameretten Festival, dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Een nieuwe lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen. Kom keihard lachen en laat je verrassen door de drie festivalfavorieten van de 54e editie.

Hét platform voor jong cabarettalent

In 1966 organiseert een groep studenten een cabaretfestival vernoemd naar een plein in hartje Delft. Een succes! Het festival groeit uit tot één van de grootste cabaretfestivals van Nederland. Ruim vijftig jaar verder en Cameretten Festival is nog steeds hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek. Laat je verrassen door de topcabaretiers van de toekomst!

De drie finalisten

In het najaar van 2020 toeren de drie finalisten Remy Evers, Henk Overdijk en Tobi Kooiman van Cameretten 2019 met hun voorstelling door Nederland. Aan die tour worden nu vier poppodia toegevoegd. De finalisten van Cameretten 2019 zullen op 20 september te zien zijn in De Oosterpoort.

Gewoon Remy

Die bril is Remy Evers (winnaar Koninginnedag koekhapwedstrijd 1999). Absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek en een vleugje engagement zijn de meest passende woorden bij deze cabaretier. Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden.

Ik was erbij

Denk je aan een Henk dan denk je al gauw aan een vrachtwagenchauffeur, de buurman of de filiaalmanager van de Blokker. Tijdens zijn voorstelling Ik was erbij onderzoekt hij of hij meer kan zijn dan gewoon Henk. Door middel van ijzersterke grappen, onverwachte twists en vlijmscherpe anekdotes probeert hij van Henk een bijzondere en unieke naam te maken.

Logisch

Tobi Kooiman is wiskundige en doet in zijn programma Logisch verwoede doch vergeefse pogingen om zijn logica toe te passen op het leven en de vraagstukken die daar onvermijdelijk bij komen kijken. Veel plezier.

Verplaatst

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is het Cameretten Festival verplaatst van 18 april naar 20 september. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

Kun je niet op de nieuwe datum, stuur dan even een mail naar kassa@spotgroningen.nl.