BOG

BOG

ONE

BOG

ONE

  • Woensdag 10 mei 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 10 mei 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“About all of the things: time, space, light, sounds, organisms, objects, people, feelings and thoughts.”

BOG. is het collectief van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode, Benjamin Moen en Lisa Verbelen. Opgericht in 2013 na hun eerste voorstelling ‘BOG. een poging het leven te herstructureren’ die dat jaar op Theater aan Zee de Jong Theaterprijs wint. Daarnaast wordt de tekst ook genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs waar het de prijs van de studentenjury wint. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht en een objectieve blik. Het zoomt uit op alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken.

‘ONE.’ gaat over beweging en eenzaamheid. Het is een poging om deze begrippen te bevatten. ‘ONE.’ is een muzikale solo. Charmant, ontroerend en bij momenten grappig. Het is een vierstemmig koorstuk, gezongen door één vrouw, in een verrassende combinatie van tekst, zang en spel. De partituur, die noot voor noot aan het publiek voorbijglijdt is vijfenzeventig meter lang.

De voorstelling ‘ONE.’ is genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2015 en werd geselecteerd door Circuit X 2016, een onderdeel van het prestigieuze theaterfestival.

———

De BOG.WOG.050 is een week vol werk van theatercollectief BOG. Tijdens deze week spelen zij niet alleen bijna al hun voorstellingen (ONE. op woensdag, MEN. op donderdag, GOD. op vrijdag en de Engelse versie van BOG. op zaterdag), ook nodigen ze muzikanten en sprekers uit, spelen ze onaf werk of een andere versie van eerder werk en is er een tentoonstelling van beelden die de makers onderweg hebben verzameld.

Op woensdag vindt er om 19:30 een tekstlezing van BOG. plaats door oudere acteurs. Deze tekstlezing is (gratis) toegankelijk op vertoon van je ticket voor een van de voorstellingen tijdens de BOG.WOG.050 (‘ONE.‘, ‘MEN.’, GOD.’ of ‘BOG.‘). Meld je wel even van tevoren aan via info@grandtheatregroningen.nl, want er is een beperkt aantal plaatsen.