Beth Hart + support: Matt Andersen

Beth Hart + support: Matt Andersen

Beth Hart + support: Matt Andersen

  • Zaterdag 21 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 21 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Wachtlijst
Dit concert is uitverkocht. U kunt uzelf op de wachtlijst plaatsen voor het geval er nog kaarten vrijkomen. > Op wachtlijst plaatsen

Beth Hart in English

Beth Hart in English

For over 20 years, Beth Hart has been touring the globe. She has impressed audiences wordwide with that special, lived voice, her raw lyrics and moving compositions filled with blues, jazz and soul. The American woman drew inspiration from her own life: she was at the top of the charts, balanced on the edge of the rock ‘n’ roll abyss and seriously considered throwing in the towel after a heavy case of writers block. It’s good that she didn’t, because on ‘Better Than Home’, which was released last April, Hart sounds impressive. She speaks about her struggles with the past, her family issues and personal demons, and in eleven introspective and gripping songs she talks about how she made her peace with it all.

#‎POWERVROUWEN‬ in concert! Een selectie optredens van de krachtigste vrouwelijke performers. Van rockchicks tot grand dames in de wereldmuziek!

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Al meer dan twintig jaar toert Beth Hart over onze aardbol en pakt ze wereldwijd haar publiek in met die bijzondere, doorleefde stem, haar rauwe teksten en pakkende composities vol blues, jazz en soul. De inspiratie haalt de Amerikaanse gewoon uit haar eigen leven: ze stond aan de toppen van de charts, balanceerde op het randje van de rock-‘n-roll afgrond en overwoog na een stevig writers block zelfs serieus de handdoek in de ring te gooien. Goed dat ze het niet gedaan heeft, want op ‘Better Than Home’, dat afgelopen april verscheen, klinkt Hart indrukwekkend. Ze heeft het over haar worsteling met het verleden, haar familieproblemen en persoonlijke demonen, en vertelt in elf introspectieve en pakkende songs hoe ze hiermee in het reine is gekomen.

Lees hier interviews van Beth Hart met Heaven, SoundZ en Jazzism

Website Beth Hart

Voorprogramma: Matt Andersen
De Canadese bluesman Matt Andersen maakt muzikaal meteen indruk: hij is één van die artiesten die een zaal plat kunnen krijgen met slechts een akoestische gitaar en een stem. Andersen heeft meer dan 5 miljoen views op Youtube, meer dan 30.000 verkochte albums en heeft de prijs Best Solo Preformer gewonnen bij de Memphis Blues Challenge. In Nederland wordt Matt Andersen steeds populairder en zijn werk is zelfs te horen op 3FM. Op zijn nieuwe album ‘Weightless’ (2014) combineert Andersen blues met soul en dat maakt hem eigenlijk alleen nog maar beter!

“Echter, ‘Zonder de juiste medicatie en een uiterst bekwame psychiater’ zoals Beth onlangs zelf opbiechtte, zou ‘Better Than Home’ nooit zijn verschenen. Het resultaat is in ieder geval verbluffend. Op het album horen we een zeer oprechte artieste die stevig in haar schoenen staat en prima weet om te gaan met gedane zaken. Dit is zonder twijfel mede te danken aan de kracht van de liefde die ze in het aan haar man Scott opgedragen Mechanical Heart verwoordt.”

Lees de hele albumrecensie

Albumrecensie Bluesmagazine (Jeroen Bakker)