Berlin

Berlin

The Making of Berlin

Berlin

The Making of Berlin

  • Woensdag 27 maart 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 27 maart 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

De Volkskrant draagt in een vijfsterrenrecensie genoeg redenen aan om kaarten te kopen voor The Making of Berlin: “Een fascinerende voorstelling die je van begin tot eind in de greep houdt, halverwege ineens voor grote dramatische verwarring zorgt, vervolgens ingenieus speelt met de vraag: wat is fictie, wat is fantasie?”

Stadsportret

Tijdens de Berliner Festspiele ontmoeten het Belgische gezelschap BERLIN een Duitser op leeftijd. Ze raken aan de praat en zijn geboeid door zijn onwaarschijnlijke levenswandel. Enkele gesprekken later beslissen ze om het laatste deel van hun ‘Holoceen’-cyclus, waarin ze verschillende stadsportretten maken, aan hem op te hangen.

Het realiseren van een droom

The Making of Berlin is een portret van een stad, gebouwd rond het uitzonderlijke verhaal van een Berlijner die werkte als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker. Een man die het liefst zou teruggaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven te voltooien. Met de hulp van onder andere het orkest van Opera Ballet Vlaanderen en radiozender Klara haalt BERLIN alles uit de kast om de man bij te staan in het realiseren van zijn droom. Gaandeweg vinden ze echter barsten in zijn relaas en komt het hele project op de helling te staan.

“Een fascinerende voorstelling die je van begin tot eind in de greep houdt”

– De Volkskrant ★★★★★

“Deze film, deze voorstelling, is een zorgvuldig gesponnen web, een vernuftig verhaal vermomd in een documentair jasje. Een feest van verwarring”

– Trouw ★★★★★

“Ingenieus gelaagd”

– NRC ★★★★

During the Berliner Festspiele, the makers of BERLIN, meet a spirited, elderly German. They get talking and are immediately fascinated by his improbable life. Several discussions and weeks later, they decide to dedicate the final part of their Holocene Cycle, in which they have created a series of city portraits, to him.

Portrait of a city

The making of Berlin is a portrait of a city, constructed around the story of a Berliner who worked as an orchestral conductor at the Berlin Philharmonic. A man with an exceptional story who would like nothing more than to complete an unfinished chapter of this life. The makers want to help the man realise his dream, with the aid of amongst other the orchestra of Opera Ballet Flanders and radio station Klara. But all too soon they uncover cracks in his story.

‘A feast of confusion.’ – Trouw ★★★★★

‘One of the most important productions of this year.’ – de Volkskrant ★★★★★

‘Ingeniously layered.’ – NRC ★★★★