Beppe Costa

Beppe Costa

Vroeger was ik kosmonaut

Beppe Costa

Vroeger was ik kosmonaut

  • Woensdag 23 april 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 23 april 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Muzikale alleskunner over ‘zijn’ Italië
De charmante muzikant en acteur Beppe Costa (bekend gezicht van Orkater-voorstellingen) neemt ons mee naar zijn jeugd in het Italië van de jaren zestig. Een tijd die vooruitgang ademde, gesymboliseerd door de eerste kosmonaut rondom de aarde Yuri Gagarin. Alle jongetjes waren fan van Yuri en zijn afbeelding hing aan de muur van Beppe’s jongenskamer. In zijn dorp was iedereen zowel communist als rooms-katholiek en ideologie was nog geen scheldwoord. Een overzichtelijke en simpele wereld waarin Beppe op alles een antwoord had; toen hijzelf nog kosmonaut was.
Vroeger was ik kosmonaut is een muzikale reis terug in de tijd vol prachtige verhalen en heimwee naar de muziek, zijn moeder en het Italië van toen.

Agenda aanbieding

Agenda aanbieding

Deze voorstelling is onderdeel van Agenda aanbieding ‘Zes blijmakers met een vrolijk stemmende korting’ (max 20 kortingskaarten per voorstelling). Agenda abonnees krijgen 50% korting op de toegangsprijs. Let op: geen korting op korting, niet geldig voor reeds gekochte kaarten.

 

 

Laat u verrassen door nieuwe werelden, stijlen en culturen en bekijk het overzicht van ‘Reis om de wereld’.

De pers over `EEN BLAUWE VRIJDAG’, de vorige solo van Beppe Costa:

“Zijn theatersolo is een charmante collage van liedjes, herinneringen, overpeinzingen en herkenbare beelden.” (De Telegraaf)

“Costa wisselt absurde anekdotes af met lyrische liedjes. Hij maakt muziek op een bijna onbegrensde verzameling instrumenten.” (De Volkskrant)

“Nederland gezien van binnenuit door iemand die er nog altijd van de buitenkant naar kijkt.” (Het Parool)

“Als verteller schakelt Costa snel tussen familieverhalen, vermakelijke anekdotes en de wereldpolitiek uit die periode. Soms zo gehaast dat het ten koste gaat van de verstaanbaarheid van zijn verre van accentloze Nederlands, maar ook zo enthousiast dat je met een Russisch ruimteschip terug zou willen varen.”

★★★★ NRC door Joke Beeckmans

“Costa is een wandelende eenmansband. Zijn liedjes hebben iets theatraals en uitbundigs, net als hijzelf. Of het nu stemmige balladen zijn of opgewekte volksmuziek, de emoties die hij bespeelt, zijn altijd groots.” (…) “Nostalgie is de drijvende kracht achter Vroeger was ik kosmonaut.”

★★★ Volkskrant door Vincent Kouters

“Muzikaal is het altijd een feest: Beppe speelt vrijwel elk muziekinstrument dat je kunt bedneken en hij zingt mooie en grappige liedjes in het Italiaans, maar ook in het Nederlands.” (…) “Melancholisch is het ook af en toe, een muzikale reis terug in de tijd en terug naar een wereld die nog lekker overzichtelijk en simpel was.”

★★★★ Haarlems Dagblad door Margriet Prinssen

“Het is een feestje om multi-instrumentalist Costa in de weer te zien met zijn stapel instrumenten.”

★★ Trouw door Robbert van Heuven

eindregie: Ira Judkovskaja · tekst, muziek en spel: Beppe Costa