Bellevue Lunchtheater / Berg&Bos

Bellevue Lunchtheater / Berg&Bos

Drive-in

Bellevue Lunchtheater / Berg&Bos

Drive-in

  • Dinsdag 18 november 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 18 november 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Eenzaamheid prachtig verbeeld” (Trouw)
Het is laat op de avond als Shirley haar kleine leaseauto stilzet op de vluchtstrook van de uitgestorven snelweg. Ze stapt uit, laat alles achter en begint te lopen. Na een barre tocht komt ze terecht bij een verlaten drive-inrestaurant. Ze blijft staan voor de praatpaal. Aan de andere kant van de lijn zit Brian. Een voorstelling over het mechanisme van de troost en over de schijnvrijheid van onze kapitalistische, op en top efficiënte samenleving. “De acteurs weten met subtiel maar indringend spel hun onmacht en vertwijfeling over te brengen – razend knap.” (NRC Handelsblad****)

“Gevoelens van onbehagen knap verbeeld”

★★★★ Theaterkrant.nl (Joukje Akveld)

“Door de focus op die pratende gezichten, gescheiden door de onheilspellende luchten, word je als vanzelf in het onderbewuste van dat tweetal gezogen. In hun ongewilde isolement. Met alleen stem en gelaatsexpressie erg mooi en suggestief gespeeld door Sarah Moeremans en Maurits van den Berg. Geestig en goed getimed ook. Roerend om te zien hoe beider onvermogen in kwetsbare naaktheid verglijdt. Parelend lunchtheater.”

★★★★ Trouw (Hanny Alkema)

“Smakelijke voorstelling over ambitie en autonomie (…) Goed geschreven en goed gespeeld.”

★★★ Volkskrant (Karin Veraart)

“Het onthechte universum van schrijver Rik van den Bos komt goed tot zijn recht in de existentiële regie van Sanne van Rijn. (…) De acteurs, met als instrument enkel hun stem en gezichtsuitdrukking, weten met subtiel maar indringend spel hun onmacht en vertwijfeling over te brengen – razend knap.”

★★★★ NRC Handelsblad, Herien Wensink

tekst: Rick van den Bos · regie: Sanne van Rijn · muziek: Jan Groenteman · video Julian van Buul · spel: Maurits van den Berg en Sarah Moeremans