Beets, Bennink, Herman & Jacobs

Beets, Bennink, Herman & Jacobs

The Quartet

Beets, Bennink, Herman & Jacobs

The Quartet

  • Zaterdag 24 februari 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 24 februari 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Op 24 februari komen vier Nederlandse jazzgiganten (Beets, Bennink, Herman & Jacobs) naar De Oosterpoort en zullen zij een muzikale strijd met elkaar aangaan. Drummer Han Bennink, contrabassist Ruud Jacobs, pianist Peter Beets en saxofonist Benjamin Herman trakteren op een swingende avond, waarop ‘out of the box’ denken de standaard zal zijn en werk van Mengelberg, Ellington en Monk de revue passeert.

Han Bennink
Han Bennink (1942) is een jazzfenomeen in Nederland en daarbuiten. De jazzdrummer is percussionist, multi-instrumentalist en beeldend kunstenaar. Een geschoolde drummer die een feilloos getimede swing verbindt met explosieve improvisaties, en uitersten laat botsen.

Jazz in De Oosterpoort
De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.

Jazz in De Oosterpoort De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.

Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Ruud Jacobs
Ruud Jacobs (1938) is een van de beste bassisten in de Nederlandse jazz en al vanaf zijn prille jeugd actief met jazz bezig. Hij een van de beste bassisten in de Nederlandse jazz. Van 1950 tot nu speelt en werkt hij met de grote namen.

Peter Beets
Peter Beets (1971) begint als een van de drie Beets Brothers, maar maakt snel naam als pianosolist. Hij wordt bewonderd om zijn virtuoze, razendsnelle spel, dat herinneringen oproept aan zijn idool Oscar Peterson. Sinds 1998 is hij de vaste pianist van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Benjamin Herman
Benjamin Herman (1968) is een van de bekendste en populairste Nederlandse jazzmuzikanten. Met zijn werkdrift en veelzijdigheid is hij een verbindende factor in de muziekscene. Zijn energieke spel en zijn stevige geluid vormen een inspiratiebron voor generaties jonge saxofonisten.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

 

Four Dutch jazz giants, aka The Quartet, start the musical fight with each other. Their weapons of choice are: swing, bebop, straightup and impro-jazz. Drummer Han Bennink, double bass player Ruud Jacobs, pianist Peter Beets and saxophonist Benjamin Herman will treat you with a swining evening, of which ‘out of the box’ thinking will become a standard combined with work of Mengelberg, Ellington and Monk.