Ballet National de Marseille

Ballet National de Marseille

Le Corps du Ballet National de Marseille

Ballet National de Marseille

Le Corps du Ballet National de Marseille

  • Vrijdag 24 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 24 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Het lichaam in de strijd
De twee Nederlandse dansmakers Emio Greco en Pieter C. Scholten geven sinds 2014 leiding aan Ballet National de Marseille, een van de belangrijkste dansgezelschappen van Frankrijk en gaat daar onverdroten verder met wat zij sinds 1995 al doen: de bravoure en sierlijkheid van het klassieke ballet vermengen met organische bewegingen van de moderne dans. In ‘Le Corps du Ballet National de Marseille’ creëerden ze een speeltuin, of eigenlijk meer een strijdveld, waarin de eenentwintig dansers op een energieke soundscape laten zien dat het geheel van hun krachtige dans groter is dan de som der delen.

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart via deze link. De inleiding maakt vanaf dit seizoen deel uit van De Arts Academy.

Diner (uitverkocht)
Voorafgaand aan de voorstelling, om 18:00 uur, is er een Frans buffet in de foyer van de Stadsschouwburg, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een kopje koffie of thee.
Voorgerecht:
Huisgemaakte vleespate met rode port uitjes / biologisch vloerbrood / roomboter
Hoofdgerecht:

Diner (uitverkocht) Voorafgaand aan de voorstelling, om 18:00 uur, is er een Frans buffet in de foyer van de Stadsschouwburg, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een kopje koffie of thee. Voorgerecht: Huisgemaakte vleespate met rode port uitjes / biologisch vloerbrood / roomboter Hoofdgerecht:

In cider gesmoorde parelhoen met gekaramelliseerde appels / aardappelpuree / verse groente / veldsla met zongedroogde tomaat / scharreleitjes / olijven en Dijon-mosterd vinaigrette

Bartalk

Bartalk

Na afloop van deze voorstelling uit de Internationale Selectie is er een gratis Bartalk, een informeel gesprek met Emio Greco en Pieter C. Scholten. Deze vindt plaats bij de bar op de vide (op 1e verdieping, bij de kaartcontrole).

Dansworkshop
Donderdag 23 maart om 19:00 uur is er een uitgebreide workshop neoklassiek ballet met danser Alejandro Alvarez-Longines. Dit is een unieke kans om kennis te maken met de danstaal van Emio Greco en Pieter C. Scholten.

Dansworkshop Donderdag 23 maart om 19:00 uur is er een uitgebreide workshop neoklassiek ballet met danser Alejandro Alvarez-Longines. Dit is een unieke kans om kennis te maken met de danstaal van Emio Greco en Pieter C. Scholten.

De workshop is gratis voor bezoekers van de voorstelling ‘Le Corps du Ballet National de Marseille’ en vindt plaats in Balletschool La Danse. Kaarten kunt u meebestellen bij uw bestelling.

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Internationale Selectie: voorstellingen van internationaal befaamde theater- en dansmakers waarmee u zich in een andere wereld waant. Kijk hier voor alle voorstellingen uit de Internationale Selectie.

“Het is stilistisch verfijnd en esthetisch interessant… één ding is zeker: het werk van Greco en Scholten laat voor altijd zien dat ballet niet suf is”

★★★★★ Theaterkrant

“A strong, convincing and intense work.”

La Marseillaise

https://www.youtube.com/watch?v=7I6Vwhpj1bQ" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/7I6Vwhpj1bQ/maxresdefault.jpg">

Le Corps du Ballet National de Marseille
How can classical ballet be turned into a playground, or rather a battlefield, where the individual and the group meet? This question is a common theme running through the work of Greco and Scholten who, since they first met, have continually been questioning the limits of classical dance. Loosely inspired by Elias Canetti’s literary masterpiece Crowds and Power, here the arabesque joins the shout, the most famous pas de deux move about in front of a group that is as closely bound as a tribe. The body is both Apollonian and Dionysian. Past and present coexist and collide with one another, all set to music that is just as energetic and powerful.