Apocalyptica + special guest: Tracer

Apocalyptica + special guest: Tracer

Apocalyptica + special guest: Tracer

  • Donderdag 22 oktober 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 22 oktober 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Apocalyptica in English

Apocalyptica in English

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

The Finnish band Apocalyptica is the odd man out. Once the men started as cellists who reworked Metallica songs for fun, but this quickly changed. Apocalyptica grew into a heavy metal band with classical influences in which the cello plays a prominent role. The music always used to be instrumental, but also contains singing nowadays.

The band debuted with an album filled with covers, but on the albums that followed the covers were exchanged for original, own songs. Now it is fifteen years later and by this time the headstrong band has gained a loyal fan base. For an evening of symphonic metal at its best you are at the right place!

De release van het album van Apocalyptica is uitgesteld en daarmee ook de tournee. Het concert van de band in De Oosterpoort Groningen wordt daarom verplaatst van 6 mei naar 22 oktober 2015.

De Finse band Apocalyptica is een vreemde eend in de bijt. Ooit begonnen de heren als cellisten die voor de lol Metallica nummers onder handen namen, maar daar kwam al snel verandering in. Apocalyptica groeide uit tot een heavy metal band met klassieke invloeden waarbij de cello een prominente rol vertolkt. De muziek was altijd instrumentaal, maar tegenwoordig ook met zang.

De band debuteerde met een album vol covers, maar op de platen die volgden werden de covers ingeruild voor originele, eigen nummers. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en in die tijd heeft deze eigenzinnige band een trouwe schare fans opgebouwd. In 2015 wordt het nieuwe album van Apocalyptica verwacht. Tijdens de aansluitende tour is de geheel vernieuwde show, geïnspireerd op het album, voor het eerst te zien. Voor een avondje symfonische metal van topniveau bent u hier aan het goede adres!

Special Guest: Tracer
Tracer maakte in 2011 een explosieve entree met het album ‘Spaces In Between’. In 2013 hebben ze in samenwerking met de roemruchte producer Kevin Shirley hun tweede album ‘El Pistolero’ uitgebracht. Met dit album debuteerde de band in de UK rock charts en kregen ze fans over de hele wereld. Nu is Tracer bezig met het derde album waarin een decennium van hard werken, vastberadenheid en intuïtieve rock’n’roll naar voren komt.

“De samensmelting van orkest en de cellos is compleet en zorgen voor een memorabele avond”

Lees hier de volledige recensie

★★★★ Festival info (Jan Didden)

“Shadowmaker is de eerste plaat waarop de band gebruik maakt van een min of meer vaste zanger”.

Lees de volledige albumrecensie

Albumrecensie Mania (Bert Dijkman)