Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen

Verloren verleden

Anneke van Giersbergen

Verloren verleden

  • Zondag 13 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 13 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

English Anneke van Giersbergen

English Anneke van Giersbergen

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Sunday March 13th

Rock singer Anneke van Giersbergen was the figurehead of The Gathering for thirteen years, until she continued alone in 2007. With strong albums she puts herself on the map as a solo artist and ‘Everything Is Changing’ from 2012 gained her Edison nominations in the categories ‘best female singer’ and ‘best album’. Her acoustic solo performances at DWDD were so appreciated that Van Giersbergen decided to fulfill a long cherished dream: a theatre performance with contemporary adaptations of classic arias. She is accompanied by the Islandic indie-folk group Árstíðir. ‘Verloren verleden’ is a moving performance about fleeing, musing about your childhood years and a head filled with memories.

voice: Anneke van Giersbergen • violin: Karl James Pestka • guitar: Daniel Auðunsson • baritone guitar: Gunnar Már Jakobsson • piano: Ragnar Ólafsson • cello: nnb

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: dit concert is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Mix van indiefolk en klassiek
Dertien jaar lang was Anneke van Giersbergen frontdame van The Gathering, sinds 2007 zet ze zichzelf met ijzersterke albums als soloartiest op de kaart. ‘Everything Is Changing’ uit 2012 leverde haar Edison-nominaties op in de categorieën ‘beste zangeres’ en ‘beste album’. Maar ze wilde meer…

Haar akoestische solo-optredens bij de tv-programma’s DWDD en De Tiende van Tijl – waar ze een aria van Purcell zong – kregen zoveel bijval dat Van Giersbergen besloot een langgekoesterde wens te realiseren: een theatervoorstelling met eigentijdse bewerkingen van klassieke aria’s. Tijdens ‘Verloren verleden’ wordt ze begeleid door de IJslandse indie-folkgroep Árstíðir, die in januari 2015 tijdens Eurosonic te zien was in de Der Aa-kerk.

zang: Anneke van Giersbergen • viool: Karl James Pestka • gitaar: Daniel Auðunsson • baritongitaar: Gunnar Már Jakobsson • piano: Ragnar Ólafsson • cello: nnb

Website Anneke van Giersbergen

De favoriete nummers van Anneke van Giersbergen:

Edvard Grieg – Solveig’s Song
“Als kind draaide ik ‘Peer Gynt’ helemaal grijs. Ik schoof in de woonkamer van mijn ouders alle meubels aan de kant en danste op een door mij zelf verzonnen verhaal. In de voorstelling ‘Verloren Verleden’ zing ik ‘Solveig’s Song’, een prachtige aria uit ‘Peer Gynt’.”
Edvard Grieg – Solveig’s Song

Frank Zappa – G-Spot Tornado / Take Your Clothes Off When You Dance
“Zappa heeft natuurlijk veel populaire muziek geschreven, maar zijn modern-klassieke stukken zijn ook geweldig. Helaas heb ik hem nooit zien optreden, maar ik heb een aantal van zijn bandleden ontmoet en die momenten koester ik. One handshake away van Zappa, voor mij als fan is dat heel bijzonder. ‘G-Spot Tornado’ en ‘Take Your Clothes Off When You Dance’ zijn mijn favorieten.”
Frank Zappa – G-Spot Tornado
Frank Zappa – Take Your Clothes Off When You Dance

Henry Purcell – When I Am Laid In Earth
“Eigenlijk ben ik op zangles gegaan, omdat ik ‘When I Am Laid In Earth’ wilde leren zingen. Ik heb me de klassieke stemtechniek nooit eigen gemaakt, maar toen ik als rockzangers gevraagd werd om in het televisieprogramma De Tiende Van Tijl een aria te zingen, koos ik direct voor ‘When I Am Laid In Earth’. Ik vind dit zo hartverscheurend mooi. De jongens van de IJslandse band Árstíðir hebben een prachtig indiefolk arrangement gemaakt. Geweldig om dit samen met hen een hele tournee lang te zingen.”
Henry Purcell – When I Am Laid In Earth

Wolfgang Amadeus Mozart – Symfonie nr. 40
Mijn liefde voor Mozart is ontstaan toen ik als meisje van een jaar of twaalf de film ‘Amadeus’ zag. Ik ben vaak in Salzburg geweest en een bezoekje aan zijn geboortehuis sla ik nooit over. Mozart is de grootste, de beste, de bekendste, alles! De ‘Symfonie nr. 40’ is mijn lievelingswerk van hem.
Wolfgang Amadeus Mozart – Symfonie nr. 40

Leonard Bernstein – A Simple Song
“De laatste plek is een lastige keuze, maar omdat ‘West Side Story’ zo perfect is ga ik toch voor Bernstein. Tijdens ‘Verloren Verleden’ zing ik ‘A Simple Song’, dat van die prachtige lyrische melodieën heeft.”
Leonard Bernstein – A Simple Song

 

”In tegenstelling tot veel collega-zangeressen hoeft zij zich niet te beroepen op hoge opera-uithalen. Haar zoete, maar krachtige stemgeluid, met nét dat kleine rauwe randje, is puur en natuurlijk genoeg om ook zonder overbodige franje te imponeren.”

Bekijk de volledige albumrecensie

albumrecensie Metalfan