Andre Manuel & Geert Hautekiet

Andre Manuel & Geert Hautekiet

XIX

Andre Manuel & Geert Hautekiet

XIX

  • Vrijdag 12 januari 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 12 januari 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Muzikaal theater
Deze voorstelling is een muzikaal grensgeval. Eén die de hete adem van een brandende actualiteit uitdaagt. En kietelt. Ze gaat over een kleine grenspost XIX (Romeins volgnummer negentien) gesitueerd boven óp de grillige stippellijn van een uitgesproken ‘frontière’.

In een poging die grens te bewaken én te overschrijden ontstaat er een spannende battle tussen twee rasartiesten die goed aan elkaar gewaagd zijn. Ondanks de erg beperkte plek op zo’n grenspost laten ze veel ruimte voor improvisatie, straffe taal en sterke riffs. We zijn getuigen van een wissel van de wacht. En daarbij tasten zowel Geert als André hun eigen grenzen af. Bij momenten uitdagend grappig en grenzeloos pakkend mooi.

Drie jaar na hun eerste prachtige, anderhalf uur durende lied (!) komen Tukker André Manuel en Antwerpenaar Geert Hautekiet samen weer verrassend naar buiten. Als grenswachters. Die niet kunnen wachten.

Tukker André Manuel haat gemakzucht. Antwerpenaar Geert Hautekiet van ‘t zelfde laken een pak. Hun nieuwste duo-poging om buiten de begane paden te treden is dus sowieso spannend. Twee gitaren, wat toetsen en een koppel stevig gesamplede beats, meer hebben de twee niet nodig om – net als bij hun allereerste samenwerking, vier jaar geleden – een lang lied te schrijven.

TIP: Boek tijdig, de plaatsen zijn beperkt!

“Wij beïnvloeden elkaar doorlopend. Daarom ziet iedere avond er ook anders uit.”

Lees hier het volledige interview met Andre Manuel en Geert Hautekiet in het Dagblad van het Noorden.

Interview Andre Manuel & Geert Hautekiet