An Acoustic Evening with Josh Ritter:

An Acoustic Evening with Josh Ritter:

Support Tift Merrit

An Acoustic Evening with Josh Ritter:

Support Tift Merrit

  • Zondag 3 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 3 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Josh Ritter is een Amerikaanse singer-songwriter die al sinds zijn titelloze debuut uit 1999 prachtige liedjes levert. Geïnspireerd door verhalende schrijvers als Leonard Cohen en Bob Dylan maakt Ritter pure americana, vaak emotioneel geladen en met een melancholische ondertoon.

In 2006 werd hij door het magazine Paste geschaard onder de 100 Greatest Living Songwriters. In 2011 maakte Ritter zijn romandebuut met het goed ontvangen boek ‘Bright’s Passage’.

Zijn zevende album ‘The Beast In Its Tracks’ kwam dit jaar uit en het is een heus break-up album geworden, waarop hij de scheiding met zijn vrouw op een zeer openhartige manier verwerkt. Samen met zijn muzikale geestverwant, producer en toetsenist Sam Kassirer maakte hij liedjes die vooral het gevoel van het moment moesten vertalen. Verwacht deze avond dan ook een openhartig, intiem maar vooral mooi concert.

Support: Tift Merritt

Tift Merritt is een uit North-Carolina afkomstige singer-songwriter en ze maakt al vijf albums lang sterke Americana liedjes met Folk, Soul, old school R&B en Rock invloeden. Ze wordt vergelijken met artiesten als Joni Mitchell en Emmylou Harris en ook op haar laatste album ‘Traveling Alone’ bewijst ze weer dat ze niet onder doet voor deze namen.

En Ritter weet met deze nieuwe levenswijsheid weer te excelleren in wat hij zo goed kan: lieflijke, beschouwelijke en eenvoudige luisterliedjes pennen. The Beast in Its Tracks is Josh Ritter op zijn meest kwetsbaar, met een gereviseerd perspectief op wat beminnen en bemind worden betekent.

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie door Niels Steeghs van Kindamuzik