Amsterdam Sinfonietta & The Tallest Man On Earth

Amsterdam Sinfonietta & The Tallest Man On Earth

Breder dan klassiek

Amsterdam Sinfonietta & The Tallest Man On Earth

Breder dan klassiek

  • Zaterdag 6 januari 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: restaurant MUZE open
  • 20:15 uur: start concert
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 6 januari 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

De ‘Breder dan klassiek’ nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta is inmiddels een begrip in Nederland. Elk jaar weer mondt dit uit in een spannende kruisbestuiving tussen totaal verschillende muzikale werelden. Voor deze tour werkte Amsterdam Sinfonietta eerder samen met bijvoorbeeld Jonathan Jeremiah, Typhoon, De Dijk en in de laatste editie met Rufus Wainwright. Dit jaar is het de beurt aan de Zweedse singer-songwriter The Tallest Man on Earth.

Met alleen zijn stem en een gitaar krijgt The Tallest Man on Earth iedere zaal gegarandeerd muisstil. Op een avond bespeelt hij tot wel tien gitaren, van akoestisch tot banjo. Samen met hem brengt Amsterdam Sinfonietta een programma met Zweedse folklore, klassieke Scandinavische componisten, een selectie uit het eigen en nog steeds groeiende repertoire wonderschone nummers van de zanger zelf en covers van o.a. Bob Dylan en Sting. Speciale gast is het New Yorkse Brooklyn Rider, met hun onstilbare honger naar avontuur. Colin Jacobsen voert Amsterdam Sinfonietta aan.

Amsterdam Sinfonietta
Colin Jacobsen – leiding & viool
The Tallest Man On Earth – zang & gitaar
Brooklyn Rider

The Tallest Man on Earth
The Tallest Man on Earth is de artiestennaam van Kristian Matsson, een singer-songwriter uit Dalarna, Zweden. Matsson groeide op in Leksand en was zanger van de indie-band Montezumas. In 2006 bracht hij een solo-EP uit, waarmee zijn solocarrière begon. Sinds 2010 produceerde Matsson zes albums in zijn huis in Zweden, met een zevende op komst: Henry St. Zijn muziek werd in het begin vaak vergeleken met die van Bob Dylan, maar zijn latere werk ademt ook de sfeer uit van o.a. The War On Drugs en Mumford & Sons. Hij staat bekend om zijn charismatische optredens.

Amsterdam Sinfonietta
Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel.