American Aquarium

American Aquarium

American Aquarium

  • Donderdag 16 februari 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

We moesten er wat geduld voor hebben, maar op donderdag 16 februari komt American Aquarium de binnenzaal platspelen.

De vijf rasmuzikanten uit North Carolina, het onofficiële headquater van de alt-country, verkennen met hun songs de grenzen van het genre en implementeren vaak een flinke scheut seventies countryrock in hun muziek. Tel daarbij op de rauwe en doorleefde stem van frontman BJ Barham en je snapt waarom geen enkele country- en rootsliefhebbers nog om de band heen kan.

De groep geeft aan onder meer beïnvloed te zijn door de Drive-By Truckers. Veel songs kregen door de jaren heen een Springsteen sound. Over het in 2020 verschenen Lamentations zegt Barham: ”I think when you listen to this record, something is going to change in you. You’re going to feel something. That’s the most important part of songwriting: making someone feel.” In 2022 is het nieuwe album Chicamacomico uitgekomen. In De Oosterpoort treden ze op met de mooie persoonlijke songs van dit album.

TakeRoot presents

TakeRoot presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer