Altstaedt, Lonquich & Kelemen

Altstaedt, Lonquich & Kelemen

Pianotrios van Brahms

Altstaedt, Lonquich & Kelemen

Pianotrios van Brahms

  • Vrijdag 22 december 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Drie internationaal geroemde solisten, de cellist Nicolas Altstaedt, pianist Alexander Lonquich en violist Barnabás Kelemen, buigen zich tijdens dit concert over de pianotrio’s van Brahms.

Brahms liet de wereld het nodige aan muziek na: grootschalige symfonische werken, koorwerken, concerten, liederen en natuurlijk een schat aan kamermuziek. En dan te bedenken dat er bij deze eeuwige twijfelaar ook nog het nodige in de open haard verdween.

In 1854, op twintigjarige leeftijd en boordevol ambitie, schreef Brahms zijn allereerste pianotrio. Een zeer romantisch werk dat hij 35 jaar later – inmiddels gepokt en gemazeld – opnieuw onder handen nam. Het is deze van jeugdige onvolmaaktheden ontdane versie die tegenwoordig wordt uitgevoerd. De andere twee trio’s componeerde Brahms respectievelijk in 1882 en 1886, een periode waarin hij zich creatief op een hoogtepunt bevond.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Büchli-Fest-Meijerfonds.
Het concert is tevens onderdeel van de serie die is samengesteld i.s.m. de Groningsche Muziekvereeniging.

Programma
Brahms: Pianotrio nr.1 in B op. 8
Brahms: Pianotrio nr.2 in C op. 87
Brahms: Pianotrio nr.3 in c op. 101

 

Prijs ticket inclusief pauzedrankje
Vrije zitplaatsen
The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer