Alice in Wonderland (8+)

Alice in Wonderland (8+)

Maas theater en dans

Alice in Wonderland (8+)

Maas theater en dans

  • Vrijdag 1 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 1 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Spektakel met wonderlijke wezens en pratende dieren
Vreemderer en vreemderer wordt het leven voor Alice. Terwijl ze echt niet meer in sprookjes gelooft. Achtervolgd door de rode hertogin en moe van het aardig doen, valt Alice, valt ze in de wereld van wonderlijke wezens en pratende dieren. Het horloge van het konijn tikt hartverscheurend en de kreeftenquadrille danst eindeloos. Reis mee met Alice en ontmoet het verlegen konijn, de deftige muis, de mysterieuze katten, een wrede hoedenmaker, een zingende rat en een onmogelijke tweeling. Welkom in Wonderland, waar niets is wat het lijkt.
In Alice in Wonderland wordt eeuwig feest gevierd en nemen we je mee in een vrolijke wereld vol goocheltoeren en special-effects. Met zeven spelers en drie muzikanten maakt regisseur Moniek Merkx een collage van verrassingen, carnavaleske kostuums, live popmuziek, een gemaskerd bal en heel veel thee.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Voor het decor van ‘Alice in Wonderland’ ontving Sanne Danz onlangs een Zilveren Krekel. Ze is daarbij genomineerd voor de Gouden Krekel 2016, de Jeugdtheaterprijs voor de meest indrukwekkende podiumprestatie van het afgelopen seizoen.

“Het telkens van uitzicht verspringende, geometrische decor van Danz speelt met het schier onmogelijke gegeven dat Alice van lengte verandert. Danz jongleert secuur met doorkijkjes, gezichtsbedrog en perspectief. Als in een kijkdoos zuigt het bedwelmende decor de toeschouwer de voorstelling in, mee op avontuur met Alice“, aldus de jury.

““Overrompelend als een kunstwerk (…) uitbundige vormgeving, geestig spel en absurde dialogen”

★★★★ Trouw

“Een geweldig vormgegeven versie met een grote rol voor de live muziek”

★★★★ Theaterkrant

“Romana Vrede is in rood zo vilein en dwingend dat het stoomt uit haar theepot”

★★★★ de Volkskrant

“een feest voor de ogen: kostuums, belichting en livemuziek smelten mooi samen en maken er een soort kijkdoosbeleving van”

★★★★ Elsevier

“Romana Vrede is een heerlijk opgefokte gekke hoedenmaker en een geestige Hartogin in haar fel rode outfit. En Lisa Groothof, in het wit, schakelt moeiteloos tussen de rol van de moeder van Alice en een geestige Cheshire Cat. (…) Rosa van Leeuwen (…) is uitstekend op haar plek, met precies de goede verbaasde blik in haar grote ogen die past bij haar rol. In het vernuftige decor van Sanne Danz lijkt ze het ene moment reusachtig en dan weer superklein”

★★★★ Het Parool

”Alice voert je mee in een prachtige maar warrige droomwereld”

★★★★ Kidsweek

“Het decor is fenomenaal groots, divers en heeft echt de wow-factor”

I love theater

“Alice in Wonderland’ blijft verrassen”

Musicalsites

“Echte familievoorstelling vol verbeelding en fantasie”

Muziek & Theaterparadijs

tekst: Jan Veldman ∙ concept en regie: Moniek Merkx ∙ spel: Abdelkarim el Baz, Elias de Bruyne, Maud Dolsma, Lisa Groothof, Rosa van Leeuwen, Jurriën Remkes en Romana Vrede ∙ composities: Djurre de Haan ∙ livemuziek: Jelte van Andel, David Corel en Djurre de Haan