Alex Roeka & band

Alex Roeka & band

Gegroefd

Alex Roeka & band

Gegroefd

  • Donderdag 12 december 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 12 december 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen. Op verzoek van de artiest is de bar tijdens het concert gesloten.

Prachtig beeldende taal
Het leven bezingen in prachtig beeldende taal: dat is het handelsmerk van Alex Roeka. Hij won er onlangs de Edison 2013 mee, voor zijn album ‘Gegroefd’: “Zijn vaste thema’s de liefde, (de schaduwkant van) het leven, de dood en de eenzaamheid krijgen dit keer een nog diepere muzikale dimensie door de formidabele band die hem bijstaat”, schreef de jury.
In ‘Gegroefd’ verdiept Roeka zich in de verlokkingen van onze tijd en prikt hij menige illusie door. Hij verhaalt over eenzaamheid, de rafelranden van de liefde en onvervulbaar verlangen. De ene keer vol ironie, dan weer kwetsbaar of rauw. Maar altijd zingend vanuit de tenen, pratend vanuit het hart. En dan komt die formidabele band ook nog mee!

“Alex Roeka is gegroefd; diepe sporen trekt hij door het gelaat van het leven. Wie naar Alex Roeka luistert, heeft de opeenvolgende dagen genoeg stof tot nadenken. (…) Hij vertaalt de schaduwzijde van onze tijd in prachtige teksten. Teksten die metaforisch zijn, waardoor elk lied van Roeka door zijn scherpe taalgevoel een poëtisch hoogstandje wordt.(…) Roeka weet haarfijn een link te leggen tussen luchtigheid en cynisme. De band zorgt voor een stevige omlijsting van de teksten. Je kunt het literaire popmuziek noemen maar de pure poëzie van de Roeka’s rauwe zieleroerselen maakt deze avond.”

Lees hier de volledige concertrecensie

★★★★ Ugendadoor
Marlous van der Hoogte

“Roeka’s liedteksten gaan over situaties die uit het leven gegrepen zijn. Zijn stem klinkt rauw en doorleefd en zijn Brabantse ‘g’ steekt hij niet onder stoelen of banken. De zanger heeft de gave om veel van zijn liederen met een vleug ironie aan te kondigen en daardoor het publiek even een moment op de plaats te zetten. Mooi en raak zijn de nummers, waarin hij de onmacht van de liefhebbende, maar tekortkomende echtgenoot bezingt, onder meer in het lied ‘Als je blijft’. Maar nergens wordt het zwaar. Je luistert met een glimlach van herkenning naar de nummers die Alex met zijn bandleden ten gehore brengt.”

Lees hier de volledige concertrecensie

★★★★ Muziek theater paradijsdoor
Esther Raatgers

“Alex Roeka is haarscherp, intens verontrustend en ontroerend tegelijk. Hem zul je niet betrappen op een onzuivere zin.”

★★★★ De Stentor

Alex Roeka (zang en gitaar), Diets Dijkstra (bas), Jeroen Kleijn (drums), Maarten Kooijman (elektrische gitaar), Arjen de Bock (toetsen)