Alex Ploeg

Alex Ploeg

Ultimatum

Alex Ploeg

Ultimatum

  • Vrijdag 20 september 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 21.45 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Alex Ploeg werd in de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2018. NRC.next tipte hem als dé culturele verrassing van 2019. Ook is hij te zien in het satirische sketchprogramma Klikbeet. Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten (2016).

Absurde obervaties en betoverende gitaarliedjes
In Ultimatum komen in sneltreinvaart rake grappen, absurde observaties en betoverende gitaarliedjes op je af. Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een succesvolle mislukking. Een coming of age story, après la lettre.

Alex is genomineerd voor de Neerlands Hoop, voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.
De jury: “Alex Ploeg is een bekende verschijning in de stand-up wereld en die ervaring zie je duidelijk terug in zijn debuutprogramma Ultimatum. Hij toont zich een volleerd comedian, die de zaal moeiteloos aan het lachen krijgt. Ploeg is een innemende verteller en heeft het acteertalent om de hachelijke situaties waarin hij terechtkomt zeer treffend uit te beelden.

tekst, muziek en spel: Alex Ploeg | regie: Michiel de Regt

“Een indrukwekkend debuut.”
NRC Handelsblad ★★★★

“Verrassend muzikale Ploeg lost cabaretbelofte in.”
Trouw ★★★★

“Een zelfverzekerde zaalinpakker die doet waar-ie goed in is.”
De Volkskrant ★★★★