Alex Klaasen, Freek Bartels e.a

Alex Klaasen, Freek Bartels e.a

Showponies

Alex Klaasen, Freek Bartels e.a

Showponies

  • Vrijdag 6 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 6 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Feelgood-revue over showbizz, roem én hysterische fans
Alex Klaasen is een showpony. Steeds hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje in perfecte galop langs de Nederlandse theaters. Maar wie is deze showpony nou echt? ‘Showponies’ is een feelgoodrevue over privacy en de tol van de roem. Met een cursus ‘echt-zijn voor beginners’, een musical over hysterische fans, een klucht die eigenlijk een opera wil zijn, een neporkest en een suikerklontjes-afterparty met Pony St. Clair. Met onder anderen collega-knollen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex een avond vol humor, typetjes en natuurlijk veel liedjes en dans.

“Ik ben al heel m’n leven groot fan van André van Duin, ik zag vroeger al z’n revues en dacht toen altijd; Dat wil ik later ook, een revue. Die wens is gebleven en nu is het er eindelijk van gekomen. Showponies is revue 2.0. Ik had zin om alles wat ik leuk vind om te doen (cabaret, musical en comedy) in 1 voorstelling bij elkaar te brengen. En daar is revue de beste vorm voor. Maar dan wel in een moderne jas natuurlijk, met het zo bekende Alex Klaasen DNA. Verwacht geen showtrappen of veren, maar een doldwaze avond vol humor, typetjes, dans en veel liedjes. Het genre revue terug op de kaart zetten, omdat het te leuk is om het niet te doen” aldus Alex Klaasen.

‘De beste show in tien jaar’

★★★★★ Dagblad van het Noorden

‘Moderne revue ‘Showponies’ is een van de grappigste en muzikaalste voorstellingen van dit theaterseizoen’

★★★★★ de Volkskrant

‘Technisch en inhoudelijk ijzersterke identiteitsrevue’

★★★★★ Theaterkrant

‘Een aaneenschakeling van hoogtepunten.’

★★★★★ De Telegraaf

“Ik doe musical, toneel, cabaret, sketch-programma’s op televisie. Wat het ook is, ik mis altijd iets. Als ik in een musical sta, ontbreekt de serieuze kant van toneel. Heb ik een rol in een toneelstuk, wil ik zingen. Nu ga ik een jaar lang een voorstelling spelen waarin ik alles heb samengebracht. In Showponies mis ik niets. Dat wil ik al heel lang.”

Lees hier het volledige interview.

Interview Alex Klaasen

“Ik heb echt een haat/liefde-verhouding met dit vak. Maar ik heb het vooral ook nodig om me te uiten. Als ik een paar maanden niet speel, dan word ik onrustig. Er is nu eenmaal niets mooiers dan je helemaal te verliezen in het theater.”

Lees hier het volledige interview.

Interview Alex Klaasen de Telegraaf

Regie: Gijs de Lange | Script en liedteksten: Alex Klaasen en Jurrian van Dongen | Muziek: Rutger de Bekker, Peter van de Witte, Jan Groenteman en
Keez Groenteman | Choreografie: Daan Wijnands | Cast: Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen, Jip Smit, Roman Brasser, Cripta Scheepers, Jolijn Henneman, Kiefer Zwart en Stef van Gelder | Producent: KemnaSenf