Aldous Harding

Aldous Harding

+ support: H Hawkline

Aldous Harding

+ support: H Hawkline

  • Vrijdag 24 maart 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: Restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: Start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 24 maart 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Raadselachtig, mysterieus, betoverend, ongrijpbaar: het zijn woorden die met regelmaat vallen als het om de sfeervolle en eigenzinnige liedjes van de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Aldous Harding gaat. Op 24 maart 2023 gaat ze er de grote zaal van De Oosterpoort muisstil mee krijgen. 

De fijnproevers hadden Harding na haar eerste twee platen al ontdekt: prachtige, vaak breekbare liedjes die bij vlagen herinneringen oproepen aan de psychedelische folk van weleer. Denk aan Linda Perhacs, Karen Dalton en Judee Sill. In 2019 verscheen Designer, haar derde album. Net als voorganger en doorbraakplaat Party opgenomen met producer John Parish aan de knoppen, die we vooral kennen van zijn werk met PJ Harvey. Maar waar Party donker van toon is – gothic folk noemde Harding het zelf in een interview – breken op Designer de zonnestralen voorzichtig door het Nieuw-Zeelandse wolkendek. De liedjes zijn lichtvoetiger, al is het donkere randje nooit helemaal weg.

“Soms zwoel, soms wat kinderlijk en dan weer zwaarmoedig. Maar altijd blijft de sound transparant en tintelend. Designer is een prachtplaat.”
de Volkskrant

“Op het intrigerende Designer toont Aldous Harding wederom haar eigenzinnige veelzijdigheid.”
OOR

SUPPORT: H.HAWKLINE
H.Hawkline is een multi-instrumentalist en veelgeprezen soloartiest uit Cardiff, Wales. De soepelheid waarmee hij muziek in kunst en kunst in muziek kan vertalen, is ongekend. Schilderijen raken als gedichten, liedjes resoneren als structuren en zijn melodieën voelen als herinneringen. Geen wonder dat hij een veelgevraagd muzikant en artiest is geworden. Naast shows met Aldous Harding speelt hij bijvoorbeeld ook voor Devendra Banhart en Tim Presley’s White Fence. Ook maakt hij albumillustraties voor o.a. Aldous Harding. Geen wonder dan ook dat hij gevraagd is om als voorprogramma te spelen bij haar show in De Oosterpoort.

Evenement verplaatst.

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 6 maart 2022 en is verplaatst naar vrijdag 24 maart. Reeds gekochte tickets blijven geldig.

Enchanting, enigmatic, and elusive: these words best describe the evocative and singular songs of New-Zealand singer-songwriter Aldous Harding. March 24 2023 you will hear a pin drop.

Her first two records, Aldous Harding and Party, offered wondrously fragile songs that often brought back memories of the psychedelic folk of the days of yore, made great by the likes of Linda Perhacs, Karen Dalton and Judee Sill.

In 2019 Harding released her third album, Designer. But whereas Party had a definite dark streak – Harding herself called it ‘gothic folk’ – in Designer the first rays of sunshine are gingerly breaking through the clouds.