Aldous Harding

Aldous Harding

Aldous Harding

  • Zondag 6 maart 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Raadselachtig, mysterieus, betoverend, ongrijpbaar: het zijn woorden die met regelmaat vallen als het om de sfeervolle en eigenzinnige liedjes van de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Aldous Harding gaat. Op 6 maart gaat ze er de grote zaal van De Oosterpoort muisstil mee krijgen. 

De fijnproevers hadden Harding na haar eerste twee platen al ontdekt: prachtige, vaak breekbare liedjes die bij vlagen herinneringen oproepen aan de psychedelische folk van weleer. Denk aan Linda Perhacs, Karen Dalton en Judee Sill. In 2019 verscheen Designer, haar derde album. Net als voorganger en doorbraakplaat Party opgenomen met producer John Parish aan de knoppen, die we vooral kennen van zijn werk met PJ Harvey. Maar waar Party donker van toon is – gothic folk noemde Harding het zelf in een interview – breken op Designer de zonnestralen voorzichtig door het Nieuw-Zeelandse wolkendek. De liedjes zijn lichtvoetiger, al is het donkere randje nooit helemaal weg.

“Soms zwoel, soms wat kinderlijk en dan weer zwaarmoedig. Maar altijd blijft de sound transparant en tintelend. Designer is een prachtplaat.”
de Volkskrant

“Op het intrigerende Designer toont Aldous Harding wederom haar eigenzinnige veelzijdigheid.”
OOR