Agnes Obel

Agnes Obel

support: Feral & Stray (Solo)

Agnes Obel

support: Feral & Stray (Solo)

  • Zondag 2 februari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 2 februari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

English Agnes Obel

English Agnes Obel

Agnes Obel, the pianist with the voice of an angel, is back with her long anticipated second album ‘Aventine’. This new masterpiece is the successor of the 2010 debut ‘Philharmonics’. This album was sold almost half a million times in Europa and in her home country she won five ‘Danish Music Awards’. Also, last year she won an EBBA which was presented to her in De Oosterpoort during Eurosonic Noorderslag. In 2006 Obel moved from Copenhagen to Berlin and that is where she recorded ‘Aventine’ this past year. The title refers to the most southern, seventh hill on which Rome is built. The pianist/singer produced, arranged and wrote the album herself. Her voice, which is an important part of the Obel sound, is soft and gripping at the same time and flows over her refined piano playing. In 2014 she will be touring through Europe to promote her new album and we are thankful she will be coming to Groningen as well!

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen. Op verzoek van de artiest is de bar tijdens het concert gesloten. 

Agnes Obel, de pianiste met de engelenstem, is terug met haar langverwachte tweede album ‘Aventine’. Dit nieuwe meesterwerk is de opvolger van haar in 2010 verschenen debuut ‘Philharmonics’. In Europa werd deze plaat bijna een half miljoen keer verkocht en ze won maar liefst vijf ‘Danish Music Awards’ in haar thuisland. Ook won ze vorig jaar een EBBA die ze uitgereikt kreeg in De Oosterpoort tijdens Eurosonic Noorderslag.

In 2006 trok Obel van Kopenhagen naar Berlijn en in die stad heeft ze dit jaar ook ‘Aventine’ opgenomen. De titel refereert aan de zuidelijkste, zevende heuvel waar Rome op gebouwd is. De pianiste/zangeres produceerde, arrangeerde en schreef het album zelf. Haar stem, die een belangrijk deel is van de Obel sound, is zacht en pakkend tegelijk en golft over haar verfijnde pianospel heen. In 2014 trekt ze voor haar nieuwe album weer door Europa heen en gelukkig komt ze ook naar Groningen!

Lees een interview met Agnes Obel in NRC.
‘Ik wilde dichterbij komen bij wie ik was.’

Lees een interview met Agnes Obel in Heaven

Lees hier een interview met Agnes Obel in Jazzism en lees hier het vervolg

De teksten hebben in de meeste gevallen eigenlijk ook enkel meerwaarde vanwege de bijzondere klankkleur van de Deense zangeres. Voor haar zanglijnen volgt ze veelal de melodieën die je hoort zodra ze haar geliefde piano beroert. Maar zelfs zonder de woorden weet Agnes Obel een wonderlijke fantasiewereld te schetsen.

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie door Pierre Oitmann van nu.nl

De manier waarop piano, cello en zang gelijkwaardige pijlers vormen is de kracht van dit album. Dat Obel zich de tijd heeft genomen om aan Aventine te werken is goed hoorbaar en het geeft de muziek een niet misstaande rust en zelfvertrouwen.

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie door Josine Laarakker van Written in Music

‘Voor het uitdrukken van veel emoties is taal ontoereikend. Ze kunnen zo diep en veelzijdig zijn dat woorden er geen recht aan doen. Ik probeer ze niet eens letterlijk te verwoorden, maar schets ze. Ik bezing gevoelens die ik nooit bespreek, omdat ze te vaag , te genant of te ingewikkeld zijn: emoties waar ik nergens mee naartoe kan.’

Lees het volledige interview

★★★★★ Interview met Agnes Obel door Menno Pot (Volkskrant)

Lees het volledige interview

★★★★★ Interview door Lust for Life

” Het pianospel is afwisselend dromerig en dwingend, de subtiele strijkers geven veel songs een onverwachte wending en Obels vocalen laten zelfs een Hells Angel naar een doos Kleenex grijpen”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie door Martin Cuppens van Lust For Life

” Aventine is in alle opzichten namelijk beeldschoon en wondermooi”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★★ Albumrecensie door Jelle Teitsma van Heaven