Advocaat van de duivel

Advocaat van de duivel

Waldemar Torenstra, Victor Low e.a.

Advocaat van de duivel

Waldemar Torenstra, Victor Low e.a.

  • Zaterdag 9 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Succesfilm nu in het theater
Victor Löw en Waldemar Torenstra nemen het tegen elkaar op in ‘Advocaat van de Duivel’, dat in 1997 als ‘The Devil’s Advocate’ werd verfilmd met Al Pacino en Keanu Reeves. De jonge ambitieuze advocaat Kevin Taylor wordt gevraagd als partner bij een groot en beroemd kantoor. De charismatische eigenaar John Milton sluit hem als een vader in de armen. Kevin krijgt een torenhoog salaris en een buitensporig luxe appartement, maar geniet het meest van de roem die hem ten deel valt. Langzaam begint hij zich echter te realiseren dat hij het middelpunt is van een spel op leven en dood.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

NB! Victor Löw is genomineerd voor een Louis d’Or 2015 (toneelprijs voor de beste mannelijke hoofdrol van het seizoen) voor zijn rol in ‘DE VERLEIDERS: Door de bank genomen’.

“Het blijft een interessante vraag op welke morele kompas advocaten nu eigenlijke varen en waar zij hun grenzen trekken.”

★★★ Telegraaf

“Het ingenieuze decor bestaat uit niets meer dan een beeldscherm, een klassiek rechtbankhekje en vijf bureaus die kunnen dienen als alle nodige locaties, van een podium tot een begraafplaats.”

★★★ Theaterkrant

“Waldemar Torenstra maakt die periode van gewenning emotioneel invoelbaar in zijn twijfel en in de ontmoedigende confrontatie met erg slechte mensen in het machtsspel waarvan hij nu een onwrikbaar onderdeel is als advocaat van kwaaie zaken. (…) Spannend, intrigerend, bijna twee uren achtereen.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

tekst: Julian Woolford, naar het boek ‘The Devil’s Advocate’ van Andrew Neiderman ∙ vertaling: Peter de Hoog ∙ regie: Ursul de Geer ∙ spel: Victor Löw, Waldemar Torenstra, Chava voor in ’t Holt, Mike Reus, Marieke van Leeuwen, Bas Keijzer (vervangt George van Houts) en Davida Blom.