Abdelkader Benali en Lavinia Meijer

Abdelkader Benali en Lavinia Meijer

Brief aan mijn dochter

Abdelkader Benali en Lavinia Meijer

Brief aan mijn dochter

  • Zaterdag 16 december 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 16 december 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Literatuur en muziek komen samen in een ontroerend verhaal over afkomst en identiteit, recht uit hart en harp

Auteur Abdelkader Benali en harpiste Lavinia Meijer gaan samen het theater in. In Brief aan mijn dochter, gebaseerd op Benali’s gelijknamige autobiografische roman, brengen zij literatuur en muziek samen. Benali schrijft zijn dochter een brief en probeert zo de wereld waarin zij geboren zal worden te duiden. Harpiste Lavinia Meijer vult hem muzikaal aan én vertelt haar eigen, bijzondere verhaal over adoptie en de zoektocht naar muzikale en menselijke erkenning.

In deze unieke samenwerking komen verschillende werelden samen. De hoofdpersonen reizen door de tijd en ruimte, van Tanger, Marokko, naar Seoul, Zuid-Korea, om hun ontroerende verhaal over afkomst en identiteit te vertellen. De reis omspant generaties en culturen. De worsteling om je te verzoenen met je afkomst levert uiteindelijk een spannende muzikale en literaire confrontatie op, waarin beide kunstenaars zichzelf volledig geven.

‘Hierna loopt ze naar haar harp en speelt tinkelende loopjes, doorsneden met stevig gebeuk op de lage snaren. Ondertussen ontlokt slagwerker Christiaan Saris ruisende geluiden aan een ocean drum, een met balletjes gevulde lijsttrommel. Hij zal zich tijdens de anderhalf uur durende voorstelling ontpoppen tot een ware klanktovenaar, die het betoog van Benali en Meijer treffend muzikaal illustreert.’

★★★ Theaterkrant