7 Layers Sessions

7 Layers Sessions

7 Layers Sessions

  • Maandag 26 maart 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 26 maart 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

7 Layers Sessions

Na meerdere uitverkochte edities keert 7 Layers Sessions op maandag 26 maart terug in het Grand Theatre. De avond waar Dotan zijn favoriete singer-songwriters presenteert. Het wordt een avond vol echte, authentieke liedjes, waar je in volledige stilte van kan genieten. Tijdens de ‘7 Layers’-avonden staat een rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Kortom, geen beats of overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Dotan over Groningen

“Keer op keer blijken dit zulke bijzondere avonden te zijn en ik ben dan ook heel trots dat er weer een 7 Layers avond komt in Groningen. Ik speel hier zelf altijd heel erg graag en Groningen ademt op diverse manieren muziek. De drie artiesten zijn mij inmiddels bekend, maar die houd ik nog even geheim. Wel kan ik beloven dat dit wederom een hele bijzondere avond gaat worden!”, aldus Dotan.

Billie Marten

Billie Marten de eerste naam die bekend is gemaakt. De pas 18-jarige singer-songwriter uit Londen wordt nu al gezien als het talent van de toekomst. Ze maakte haar Nederlandse debuut tijdens het 7 Layers festival en zal nu voor het eerst een echte tour doen met 7 Layers. Met haar fluwelen engelenstem zingt zij over de meest diepe onderwerpen en doet ze je vergeten dat zij zo jong is. Dotan heeft haar al een tijd op zijn netvlies staan en vindt het vooral tijd dat meer mensen haar gaan leren kennen. Hij kan dan ook niet wachten om haar aan je voor te stellen.

 

Billy Lockett

De tweede naam voor de 7 Layers tour in maart is: Billy Lockett. De Engelse singer-songwriter is al een tijdje bezig in de luwte, maar 2018 lijkt de grote doorbraak te gaan worden voor hem. Zijn muziek is hartverscheurend en rauw en bleef dus ook Dotan niet onopgemerkt. Na het opnemen van een 7 Layers sessie voor het online platform, besloot Dotan hem ook uit te nodigen voor de tour. Dit wordt zijn eerste solo show in Nederland en hij kan dan ook niet wachten om liedjes van zijn aankomende debuutalbum te spelen!

Alex Vargas

De derde en tevens laatste artiest voor de 7 Layers tour is niemand minder dan Alex Vargas. De Deense singer-songwriter staat bekend om zijn sensationele stemgeluid en kende zijn doorbraak in Nederland toen Dotan hem meenam naar DWDD om hem aan een groter publiek voor te stellen. Hij stond eerder al twee keer op het 7 Layers festival en is dan ook voor velen geen onbekende meer. Alex werkte de afgelopen tijd veel aan nieuw materiaal en wil dit dan ook heel graag in deze bijzondere setting laten horen aan het 7 Layers publiek.

Dit kan niet anders dan een magische avond worden met Billie Marten, Billy Lockett en Alex Vargas!

Website Dotan

NB Dotan zal zelf niet optreden.

Let op: alleen staplaatsen beschikbaar.

Onder het label GT Music presenteert Grand Theatre in samenwerking met partners uit de stad regelmatig bijzondere concerten in de Benedenzaal. 7 Layers Sessions wordt door De Oosterpoort en Grand Theatre samen geprogrammeerd.

7 Layers Sessions: the evening Dotan presents his favourite singer-songwriters

This evening, Dotan will introduce us to the singer-songwriters he invited. Dotan will not go into who these adventurous singer-songwriters are yet, but it is certain this will be a special evening!

‘7 Layers’ represents the seven layers of our skin. By peeling of these skin layers you get closer to the ‘core’ and this results in the purest things. This is how music is supposed to be! As a musician, you expose your soul and you are prepared to share personal stories with a big group of ‘strangers’. On the ‘7 Layers’ evenings, this raw approach is central. An artist with his/her instrument, songs and an authentic story. In fact, on such an evening the auditorium turns into a living room in which new music can be discovered. No beats, no over-produced music: just real songs and real stories.

“The choice to organise a ‘7 Layers’ evening in Groningen really feels natural. I always like to perform here myself and Groningen breaths music in several ways. I therefore am very proud that this evening with international singer-songwriters is taking place at this amazing location,” says Dotan.

Tickets: via this website.