20 jaar Van Dik Hout

20 jaar Van Dik Hout

support: Inge van Calkar

20 jaar Van Dik Hout

support: Inge van Calkar

  • Zaterdag 15 februari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 15 februari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Van Dik Hout bestaat twintig jaar en dat wordt gevierd! De band, die verantwoordelijk is voor een van dé Nederpopklassiekers ‘Stil In Mij’, presenteerde aan het einde van het vorige jaar het nieuwe album ‘Alles Wat Naar Boven Drijft’ en gaat dit jaar weer op tour.

De tour volgt kort na de officiële viering van het jubileum, op 30 december van het vorige jaar in Paradiso, Amsterdam. Op deze avond werd ook het nieuwe album gepresenteerd, dat officieel op 10 januari is verschenen.

Niet de minste namen leverden een bijdrage: Daniël Lohues, Thomas Acda, Paul de Munnik, Ellen ten Damme en JB Meijers zijn allen te horen op ‘Alles Wat Naar Boven Drijft’. De eerste single ‘We gaan voor dit moment’ is onlangs verschenen. Kom dit jubileum meevieren!

Support: Inge van Calkar
Op 24 januari presenteerde de Groningse Inge van Calkar haar titelloze debuutalbum in Vera. Ze zat jarenlang in een band met Sanne Hans, deed ze mee aan het programma ‘De Beste Singer Songwriter’ en werd ze met haar eerdere band ZaZa 3FM Serious Talent. Haar debuutplaat is een organisch klinkend album met een opvallende pop-folk sound. Daarnaast is er voor de live band een drietal zeer getalenteerde en bevlogen muzikanten gerekruteerd.

”Van Dik Hout schildert met een kleurrijk klankpalet en mag zich tot de grootmeesters van de Nederpop rekenen.”

Lees de volledige albumrecensie

 

★★★★ Albumrecensie Nu.nl (Pierre Oitmann)

“De songs zijn dik in orde, de band durft weer te rocken en producer Guido Aalbers heeft de scherpe kantjes er lekker aan laten zitten. Alles Wat Naar Boven Drijft is met gemak de beste Van Dik Hout-plaat in tien jaar.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie Podiuminfo.nl (Eric Rijlaarsdam)