155 (eenvijfvijf)

155 (eenvijfvijf)

Motors

155 (eenvijfvijf)

Motors

  • Donderdag 14 februari 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15: Aanvang voorstelling
  • 21:25: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 14 februari 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

“Een explosie van onversneden dansplezier”

155 (eenvijfvijf) combineert in Motors op sensationele wijze dans, video en motorrijden. Nadat de mannen met hun eerdere voorstellingen de poppodia en zomerfestivals veroverden, een rondje Europa deden en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018 in ontvangst namen, keren ze nu terug naar de theaters met Motors.

De twee grote liefdes van 155: dans en motors

Ze naderen allemaal de magische grens van dertig en dan wordt het hoog tijd om jezelf onder ogen te komen. Wordt het niet eens tijd voor een serieuze relatie? Kinderen? Een gesprekje met de bank voor een hypotheek? Zijn ze bang om oud te worden? Maar wat als je er even geen zin hebt, en er een motor
voor de deur staat waar je op kunt stappen en wegrijden naar iets nieuws? Weg van vervelende verplichtingen, problemen en het systeem? Gewoon lekker blaffen en op zoek gaan naar wie ze willen zijn? Check de teaser  of kom gewoon kijken en proef het gevoel van vrijheid, van echtheid, van Motors!

“De dansers in Motors headbangen, pogoën, breakdancen en backspinnen in een mist van rook en laserlicht. 155, de Jiskefet onder de urbandansgezelschappen, neemt zichzelf vooral niet te serieus.” (de Volkskrant)

 

“Een explosie van onversneden dansplezier”

★★★★ Het Parool

“Een hip publiek ging volledig uit zijn dak, toen het zevental met in China bestelde minibikes gierend over de kop ging en een choreografie van valbewegingen uitvoerde, inclusief gebarentaal van motorrijdersgroeten.”

★★★ de Volkskrant

“De knipoog naar zowel de urban dance als de motorscene is moddervet, maar met daaronder thema’s als individuele en groepsidentiteit, seksualiteit en machogedrag.”

Theaterkrant

“An explosion of pure dance pleasure”
Collective 155 combines dance and video smashingly. After the men conquered pop venues and festivals with ‘LIJF’, they return to the theatres with ‘Motors’. In Motors 155 combines two great loves, motorcycles and dance.  “An explosion of pure dance pleasure” (Parool****)