Winter Stage: met hartverwarmend winterprogramma

Winter Stage: met hartverwarmend winterprogramma

Nieuws

Goed nieuws voor muziek- en theaterliefhebbers: SPOT Groningen komt in december met een hartverwarmend winterprogramma met muziek, kerstliedjes en familievoorstellingen. Van 18 tot en met 23 december zijn er dagelijks concerten en voorstellingen voor maximaal 30 bezoekers in De Oosterpoort, de Stadsschouwburg en in het Grand Theater. Dankzij een samenwerking met Stadjerspas, Humanitas, De Wijk De Wereld, diverse verzorgingstehuizen en andere instellingen uit de stad, zijn delen van het programma ook toegankelijk voor publiek dat niet vanzelfsprekend naar een concert of voorstelling gaat of kan gaan.

Een hartverwarmend en inclusief programma

Nu de gedeeltelijke lockdown nog even aan lijkt te houden en met de kerstvakantie voor de deur, valt er in de stad niet veel te beleven. Ook zitten veel mensen thuis, omdat ze vanwege hun gezondheid de deur liever niet uit gaan. Corona zorgt daarnaast voor veel eenzaamheid, bij jong en oud. SPOT Groningen komt daarom richting de feestdagen met een intiem en kleinschalig winterprogramma met veel muziek, dat ook toegankelijk is voor publiek dat niet vanzelfsprekend naar een concert of voorstelling gaat of kan gaan. Dankzij een samenwerking met Stadjerspas, Humanitas, De Wijk De Wereld, UMCG, Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, Zinn, Ronald McDonald, MFC de Stroming, Beatrixoord, WIJ-team Vinkhuizen en Rivierenbuurt, Stichting Jados, Bab Ad-Daar en Conservatorium zijn delen van het programma ook toegankelijk voor mensen voor wie een theater- of concertbezoek financieel niet haalbaar is, voor nieuwe Groningers of voor mensen die een concertzaal nog nooit van binnen hebben gezien. Ook studenten van de RUG en Hanzehogeschool, die de afgelopen tijd in De Oosterpoort terecht konden om te studeren, worden uitgenodigd om tegen een sterk gereduceerd tarief een bezoek te brengen aan het winterprogramma. Middels een stream zijn delen van het programma ook toegankelijk voor ouderen in verzorgingstehuizen.

Programma Winter Stage

Het programma van Winter Stage bevat veel muziek, kerstliedjes en familievoorstellingen. Zo werpt het Berlage Saxophone Quartet nieuw licht op de Goldberg variaties van Bach, komt de Nederlandse Bachvereniging met een kerstprogramma en brengt het NNO een kerstconcert met hoogtepunten uit het klassieke kerstrepertoire. Michelle David & the Gospel Sessions presenteert een nieuw kerstalbum met soul, gospel en pop, er is pianomuziek met Thomas Beijer & Laetitia Gerards, de grootmeesters van het stemmentheater Frommermann komen met kerstliedjes en Bert Hadders & Herman Sandman brengen een programma met liedjes en verhalen over de schoonheid van Groningen, Drenthe en hun inwoners. Het Houten Huis speelt de muziektheatervoorstelling IK…eh ik voor iedereen vanaf zes jaar en voor de allerkleinsten vanaf twee jaar is er Oorkaan met het met de YAMaward bekroonde peuterconcert Kriebel.