Wijkspotters blikken terug

Wijkspotters blikken terug

Nieuws

Afgelopen seizoen bezochten de Wijkspotters maar liefst twaalf voorstellingen en concerten. Vorige week kwamen ze bij elkaar om hun ervaringen te bespreken. De Wijkspotters maakten kennis met theater dat soms heel dichtbij kwam, soms te zwaar was, flink aan het denken zette en aan het lachen maakte. En hoewel de meningen vaak verdeeld waren, sprongen twee voorstellingen er volgens iedereen uit: Fortune van Club Guy&Roni en Yara’s Wedding van NITE.

Niet per se de beste voorstellingen volgens iedereen, maar: “daar ging het niet om. Het waren voorstellingen waarbij de ervaring van iedereen heel sterk en divers was. Iedereen werd door iets anders uit de voorstellingen aangesproken. Er viel voor iedereen iets uit te halen, wat hele mooie vurige en gepassioneerde gesprekken opleverden na afloop. Die ervaring, daar ging het ons steeds om”, aldus de Wijkspotters.

Elk seizoen gaat een club van 10 Wijkspotters naar een aantal voorstellingen en concerten bij SPOT. Ze spreken makers en spelers en delen hun ervaringen. Samen bepalen ze wat ze de moeite waard vinden, of juist wat er mist in het programma van SPOT en de sfeer in de Stadsschouwburg en De Oosterpoort. De club bestaat uit oud-deelnemers van De Wijk De Wereld. Aan het einde van het seizoen delen de Wijkspotters hun ervaringen met theaterprogrammeur Jantien Kurpershoek. Samen kiezen ze de voorstellingen voor de volgende Wijkspotters, tippen ze voorstellingen aan het Groningse publiek en kiezen ze drie voorstellingen waar oud-deelnemers van De Wijk De Wereld met elkaar met korting naar toe kunnen.